Engkorang Yang Best

Monday, April 26, 2010

apsal kaw buat prangai cm setan???

Assalamualaikum...


memule aku nk mintak maap kalau en3 kali nh memaparkan bahasa yang sgt2 ta sopan tuk korg2 yang dtg lawat sini...aku akui aku memang agak kuang ajar time nk wat en3 nh...so, tolong tegur aku kalau aku wat salah yer...=)


aku tuk arinh

sori yer kawan2...arinh aku agak bizi...arinh aku ader shooting tuk final projek aku...ingat kan leh abeskan shoot ari..tp ta pat gak sebab cuaca ta mengizinkan...ujan lebat kat kangar + petir ngan kilat...lagi la aku takot...

wadefak kaw pakai tudung tp kaw tunjuk kat org kaw prangai cam setan???

stop shoot lebey kurang kul kul 4 camtuh r aku rase..then tadi, ader plak org wat wayang free..memang sgt2 kuang ajar lah kan..ader 3  kapel..2 kapel tuh yg gurlz dier pakai tudung...perghhh, agak panas ati aku tgk gak la..

wei mangkuk hayun..kalau ko nak buat bende ta senonoh, nk cium molot bagai, ta payah la nk bertudung bangang...
ko bogel jek terus..
da tentu2 lah memang berdosa...
bengong btol la...

memang aku agak panas la...td nk snap pic dorg ta pat...poji jek sempat record aksi2 bangang diorg tuh...seriyes bangang la aku ckp an..aku nk gak tgk dorg kene sambar ngan petir tadi...seb bek ta kene...ye r..tengah2 ujan lebat + n petir ngan kilat ley buat bende2 ta senonoh cmtuh..ta ke bangang...kalau kene sambar petir ta ke sia2...mangkuk tingkat btol la dorg tuh...

aku nh pown tade la baek mane pown...pakai tudung ngan tshirt...pakai gak tudung ngan tshirt + jeans...tp ta de la aku buat bende2 bangang tuh...aku taw aku pown banyak lagi nk kene belajar pasal tudung n pakaian nh sumer...tp atleast aku tak comolot bagai depan org ramai + dengan org yg memang tak halal tuk aku wat cmtuh okeh...

org skang nh dah ley kate, 

ala, pakai tudung labuh tuh bukan baek mane pown...
ko tgk yg kene tangkap basah tuh sumer budak2 yg pakai tudung labuh tuh...

tgk, kaw dah rosak kan pikiran2 org2 luar ngan perangai kaw tuh...padahal bukan sumer yg pakai tudung tuh wat prangai bangang cam kaw....sebab kan org2 cam kaw nh la name2 org yg pakai tudung nh busuk..ko taw BUSUK...org dah ta respek da org yg pakai tudung..tudung nh skang dah jadi trend je da...kalau rase rimas, ta yah pakai..bukak jek..tade hal..yang lagi ta ley bla ley wat statement

ta ready lagi nk pakai tudung...

kan comey pakai tudung cmnh..

kepala hotak kaw ta ready...mazhab mane kaw gune smpai kene ready nk pakai tudung baru kene pakai...kaw taw ta tudung tuh memang wajib okeh...aku ulang ag skali W.A.J.I.B.... bende W.A.J.I.B nh kalau ta buat dosa..kaw taw ta DOSA...memang la kaw ley kate



ek, eleh, kaw nk kecoh2 pahal...
kubur masing2 kan...
bukan kaw tanggung dosa aku pown..

wei mangkuk...kalau aku ta tegur kaw, aku dah kire subahat bengong...same gak aku dapat dosa nyer...aku nh amal dah la ta seberapa mane...jangan lah kaw tambah dosa yang memang aku tak buat dah...laen lah kaw, amal memang dah cukup nk wat bekalan smpai SANE...so tadehal la wat dosa sesikit nh an....

insyaALLAH suatu hari aku nak jd cmnh...=)

entahlah...dunia dah akhir zaman...macam2 bende jadi...bagi aku bende2 cmnh ta ley nk salahkan mak abah dorg...yang buat bende2 ta senonoh nh bukan budak umur 3 @ 4 tahun..kalau 3 @ 4 tahun da memang aku rotan jek...tadehal..nh dah ghopong dah bak kate abah aku...kalau nikah anak dah 5 @ 6 dah...bende nh sebenarnye based on iman dalam diri...kalau iman senipis kulit bawang memang hancus la idup kaw....

aku nh iman ta de la tebal mane..semayang tuh kadang2 ader gak kantoi..tp kalau boleh aku akan cube tanak bagi kantoi...korg pown same la...kalau stakat g dating ngan pakwe @ ngan awek tuh ape salah nyer kalau time masuk waktu jek ajak g smyang...bukan amek mase lame mane pown..paling hampeh pown 15 minit la..ye r, yg pempuan nh kang sebuk nk make up bagai blik smule...lam hand bag korg tuh letak r cuci muke ke hape ke segala bagai la yg ley korg wat nk basuh make up korg time nk smayang tuh...

okeh..dah abes...nh tuk en3 arinh..aku arap tade sape la yang nk banned aku pasal en3 arinh...aku ta mampu nk sound depan2...aku taw aku ta kuat...so, kat blog nh la aku ley sound sesikit...aku tanak la stakat wat blog nh org dtg bace pastuh blah cmtuh jek..atlaest ader bende yg dorg ley pk jap...


renung2 kan dan selamat beramal..

adios..




assalamualaikum....

3 kutukan sopan diterima:

Anonymous said...

pakai tudung tapi entri title pon dah ada wadefak nak buat apa , mulut lancang pakai tudung pon tak guna, sama jelah martabat kau dengan orang yang comolot depan orang ramai tu

Miss Shizu said...

thanx anonymous atas teguran yg berguna...datz y aku tulis

aku nh pown tade la baek mane pown...pakai tudung ngan tshirt...pakai gak tudung ngan tshirt + jeans...tp ta de la aku buat bende2 bangang tuh...aku taw aku pown banyak lagi nk kene belajar pasal tudung n pakaian nh sumer...tp atleast aku tak comolot bagai depan org ramai + dengan org yg memang tak halal tuk aku wat cmtuh okeh...

skali lagi thanx sesgt kat org y tegur aku..ye, aku pown mungkin silap gak..siler gtaw siapa anda wahai cik anonymous...ley gak kiter berkenal2kenalan...=)

hiro said...

pompuan...banyk di nerakaaa,,,igt tu..moga kita tak tergolong..

 

The Journey Of Nana Template by Ipietoon Cute Blog Design