Engkorang Yang Best

Friday, December 31, 2010

corat coret dua kosong satu kosong | murtad bagi umat islam yang menyambut tahun baru

Assalamualaikum.


tak sampai lebih kurang 2 jam jek lagi tahun 2010 akan melabuhkan tirainya.weee...kejap jek kan dah nak masuk tahun 2011.rasa baru semalam aku pening kepala fikir nak buat report li,tup tup arini dah 6 bulan aku habis study.

standardlah kan,asal nak masuk tahun baru jek, masing masing termasuklah aku sendiri sibuk nak p tanam azam.bercambah tak bercambah belakang cerita.yang penting azam tuh kena ada sebab nanti bila orang lain tanya boleh jawab.hahahahaha.

untuk azam 2011 ni,aku taknak pk jauh sangat dah.cukup aku habiskan azam aku yang tak tertunai semuanya tahun lepas.ada lagi 2 benda yang aku nak tahun ni tapi tak dapat lagi.amende tuh?tak payahlah aku letak kat sini.kalau korang nak tahu apa azam aku tahun ni.korang p la godek godek blog cap gajah duduk aku ni.

untuk tahun 2010,aku rasa banyak sangat kenangan yang tak dapat aku nak lupakan.suka duka,gelak tawa semuanya menjadi rencah kehidupan aku untuk tahun 2010.macam macam ragam macam macam perangai aku yang menjadikan hidup aku lebih berwarna warni.pengalaman pahit manis aku lalui untuk tahun ni membuatkan aku lebih matang untuk menempuah ranjau kehidupan di masa akan datang.(perggghh,ayat aku tak bleh bla betol.hahahahaha)

untuk tahun 2011 ni,aku mengharapkan yang terbaik dalam hidup aku.semoga aku dipanjang kan usia untuk sama sama melayari kehidupan sebagai seorang anak,seorang adik,seorang kakak juga seorang teman.

selamat tinggal 2010 yang penuh dengan 1001 macam cerita suka duka.selamat datang 2011 yang membawa pelbagai cabaran juga dugaan yang tidak dijangka.

nota kaki kanan -->terbaca status imam muda asyraf 'Islam mengharam kn umat nye menyambut perayaan tahun baru kerana mubaligh kristian telah menetap kn bahawa 1 januari adelah tarikh kelahiran agama kristian. telah di fatwa kn oleh Shekh al Azhar, ShekhTantawi,Shekh Yusofqordawi. hukum meraikan perayan tahun baru bg umat islam yg TIDAK tahu hukum nye adelah FASIQ(dosa besar) dan bg mereka yg tahu hukum nya adelah MURTAD'. so, bagi sesiapa yang berniat nak celebrate new year tuh,renung renungkan lah.selamat beramal..=)



adios
assalamualaikum

BUKAN KFCM SORANG YANG TERLIBAT DENGAN KEMENANGAN MALAYSIA.INGAT TUH!!

Assalamualaikum


assalamualaikom.
kom apa kombat.
bat ape batmen.
men ape mentol.
tol apa tolak.
lak apa lakse.
se apa sepak.
pak apa pakcik.
ci apa cicak.
ca apa cawan.
wan apa.
one 2, 3,4 5,6,7,8 ,9,ten.
ten apa tenbak.
bak apa,bak duit.
duit apa duit kertas.
kertas apa,kertas khabar.
khabar apa khabar baik.
baik apa baik hati.
hati sapa hati aku lah.hahahahaha.=_=

korang pernah dengar tak bait bait lagu diatas.lagu ker?entah aku pon tak pasti.tapi masa dulu kala kalau main benda ni kitorang akan nyanyi.kira lagu lah tuh kan?hahahahaha.sebenarnya aku bosan giloz kat opi ni.dah la pc yang aku guna ni terlampau 'laju' untuk meloading sumting ditambah pula dengan keadaan aku yang kena paksa bekerja di saat orang lain dapat cuti.memang muka aku yang comel ni bertambah comel lah kan?teeetttt.(sila buat tendangan berkelajuan 123km/j)

tadi sempat p jalan jalan kat blog bloger blogger yang ada kat malaysia ni.tak sudah sudah lagi rupanya pasal bola.atau lebih tepat lagi pasal KFCM.ala,malas lah aku nak tulis panjang panjang.aku letak KFCM pon aku sure semua orang tahu.boleh kata semua orang nak fokus kat si kfc m ni.macam lah dia sorang yang main untuk julang malaysia jadi juara itu hari.kalau takde khairul idlan yang bagi hantaran cantik kat safee sali,tak kan dapat malaysia menang.kalau takde k rajagopal yang latih our team,tak kan dapat malaysia julang piala suzuki.kalau takde muslim ahmad,khyril muhymeen,s kunalan,safiq rahim (sekadar menyebut beberapa nama) dan semua player player kebangsaan,tak kan dapat rakyat malaysia cuti hari ni.kenapa mesti kfcm jek sorang yang femes?

tak kan sebab muslim ahmad tertanduk gol ke gawang sendiri, media tak sedar dia ada dalam skuad kebangsaan?atau sebab sabree mat abu tertampan guna tangan bola dalam kotak penalti,sampai indonesia dapat penalti tapi tak gol orang tak namapak kewujudan dia dalam skuad harimau malaya?sekali lagi aku tanya, just because kfcm banyak save kan bola dari terus bolos,dia dijulang sebagai wira?yang lain macam mana?kan unfair tuh.memang la kfcm hebat,aku tak nafikan.tapi kita jangan lupa,player player lain n jurulatih terlibat sama dalam mencapai kemenangan sekaligus mencipta sejarah dalam sukan tanah air.

ni pendapat peribadi aku.sebab aku rasa kfcm terlalu dijulang tinggi sangat.sampai orang tak nampak jasa yang lain lain.lagi hangat pasal kfcm ni bila cik awek mula bercerita mengenai perkenalan dan segala macam cerita yang aku rasa terlalu peribadi untuk tontonan umum.tak salah nak bercerita,sebab tuh personal blog.tapi jangan sampai ada pihak yang akan menggunakan blog tersebut untuk menjatuhkan carrier si kfcm ni.

bukan sengaja nak mencari kesalahan si awek,tapi bagi aku sendiri,as a woman, kita harus tahu mana satu kisah yang nak bagi orang tahu.mana satu kisah yang nak simpan sendiri.sebab bila dah banyak sangat hal personal ni keluar,orang akan cari sampai sebesar semut hitam sekali salah tuh.percayalah.hope both of u akan dapat lalui semua ni.

to malaysian fooball's team,thanx for make the history for our country.terima kasih kerana mengembalikan semula maruah bola sepak malaysia.im proud to be malaysian.=).harap sangat team malaysia akan main diperingkat yang lebih jauh lagi.

nota kaki kiri --> malaysia juara 2 game untuk asia tenggara tahun ni..TAHNIAH

adios
assalamualaikum

Geng Lepak | Kontes Lepak | Hadiah menarik dari Langkawi

Assalamualaikum.


malam ni tersangat lah bosan sampai aku dah tak taw nak buat ape.so, saja saja p jalan jalan kat blog blog yang ada.tetiba rasa cam nak join contest after lepak SINI.entry pasal melepak paling best.



aku memang tersangat lah sukanya melepak lepakan diri.tak kira lah dengan sapa.asal ada geng.jadi saja.so,untuk contest kali ni, aku nak story pasal kerja gila yang aku plan masa aku last sem kat poli perlis.

der,wa taw lu maw nanges an?ekkeke

tinggal satu gambar jek.gambar lain tataw mana p ntah.tuh gambar shasha.gambar tuh kul 4 pagi.aku, bob, aker ngan naim buat suprise party untuk befday si shasha ni.kitorang lepak kat kepsi kangar.sangat sangat sangat seronok sebab keluar poli selumber dog jek pukul 3++ pagi tanpa diketahui oleh pak guard.hahaha.nampak sangat pak guard tidur time kerja.kekekeke.

lepak yang kali ni sangat suka + best sebab dapat buat suprise party yang tak berapa nak jadi sangat la.tapi,jadi jugak la.sebab shasha tak bajet ada kek pon.hehehe.thanx to abg kepsi kangar yang sangat sangat sporting tolong bukak pintu belakang.bayangkan pukul 4 pagi nyanyi lagu happy birthday kat dalam kepsi..sangat sangat seronok la.thanx sangat sangat kat naeem,aker dengan bob yang dah susah payah cari kek then tolong bawak p kepsi kangar naik motor jek.hee.mekaseh eh.tak sia sia plan kita kan?

then, kitorang lepak + borak borak until 5 am.lepas tuh baru balik poli balik.bob, naeem ngan aker tak kesah la sebab duduk luar.yang aku dengan shasha ni selumber dog jek masuk dalam poli.siriyesly,pak guard buat tak tahu jek time tuh.tak tahan langsung kereta shasha.nampak sangat kan?hahaha.

ok da siap.nak p anta jap.papai


terlupa pulak nak tag lagi sorang.jap jap pk.


ok nak tag ( A H 7 ).

adios
assalamualaikum

Thursday, December 30, 2010

lagi lagi pasal bola

Assalamualaikum




salam petang.salam lepa lunch,salam 1 malaysia.hoyeahhh.semua orang dah taw kan?ang p la memana blog,kompom diorang dah update pasal malaysia juara.aku jek lambat sikit.ehh,bukansikit,tapi banyak dah.orang lain lepas jek malaysia kompom menang malam tadi terus jek hapdet.aku?petang ni ha baru nak sibuk sibuk cakap pasal bola.tak basi lagi kan?

pagi pagi masuk opis terus on9.standard la fb,blog incik ben, dengan blog zara aku terjah dulu.then baru blog aku. terkezut aku tengok fb pagi ni.abis suma duk mengelike page khairul fahmi che mat dengan safee sali.sign in blog,tengok dekat dahboard,hampir emua orang duk story pasal bola + safee sali + khairul fahmi che mat.gila hebat penangan mamat 2 orang ni.apasal korang tak nak like raja gopal eh?dia lagi hebat taw.kalau takde dia, tak dapat team malaysia menang.betol an an an?

bagi sesapa yang konon dah jatuh tangga cinta dengan khairul fahmi tuh,sila frust menonggeng yer sebab dia dah ada awek pon.cun sey.tak caya p usha sendiri kat SINI.makanya haruslah awek awek kat luar sana menangis sambil peluk tiang gol (pejadah nak peluk tiang gol sengal) yer sebab kempunan nak dapat fahmi.artis pon ade gak beb yang minat fahmi ni.tak ley bla tol la.hahaha.

aku pelik betol bila tetiba ramai pulak yang mengelike si fahmi ni.start dari malam tadi,mencanak canak naik nama dia kat google tuh.memang orang cari sesangat terutama yang perempuan.hebat siot penangan keeper malaysia.tak payah susah susah masuk raja lawak ke,mentor ke,tak pon af.main bola je beb.femes amos dah.untung awek fahmi.kena tempias sama.blog awek dia memang orang cari sangat sebab nak kompom betol tak tuh awek fahmi.hahaha.follower toksah cerita la.pagi tadi aku datang ada 1000++ jek.masuk tengah hari dah naik 2000++.kejap tadi aku masuk dah 3000++.mak aii.mencanak canak orang datang follow beb.memang rezeki betol la.tambah tambah si fafau ada announce pasal blog awek fahmi kat hot fm pagi tadi.terus naik traffik blog.kompom lepas ni dapat BE.hahaha.

ooppsss.tetiba aku pon termelalut pasal fahmi gak la.hahaha.nak trafik jugak ke miss shizu oi?haha.

ok cukup story pasal fahmi.nak story pasal bola pulak.malam tadi p tengok bola dengan incik pomen aka ijal.kami p tengok kat kedai makan mat zin.hajat hati nak tengok dekat skrin besar.tapi disebabkan pakcik ni terhegeh hegeh,kitorang p jek kedai makan yang ada kat area tuh + pakcik ni teringin nak makan puyuh pulak.ikut je lah.yang penting pakcik belanja.hahaha.

keluar rumah malam tadi agak lewat sebab pakcik tuh lagi.janji nak keluar pukul 8.tapi entah apa sengal dia ntah,kul 8.40 baru keluar.nasib aku sempat tengok bola jap sampai time team indon dapat penalti yang tak gol.hahaha.penalti pon tak gol.hebat kan keeper malaysia?keeper lagi.adoiiii.

memula ingat nak p makan nasik ayam.tapi disebabkan kat tempat tuh macam tak berapa nak ada tv jek, kitorang terus ubah haluan.sampai matzin corner, tengok cam full jek.tapi pakcik ni kata ok,aku pon on jek.ala,bukan ada skrin besar pon.beria jek lebih.tapi ok lah.ada jugak lah tv + ramai orang tengok bola.time kitorang sampai team malaysia dah lead 1-0.time tuh dah minit ke 64.ok lah kan.still ada masa nak tengok lebih kurang 24 minit lagi tuh.agak lama jugak kan?

bila indon dapat sebijik gol,aku pulak macam nak marah.pakcik tuh aku tengok cool jek.cet,saja jek nak buat buat cool depan aku.bila bebudak raja gopal bawak bola,aku tengok pakcik ni pulak terlebih komen.tambah tambah bila time bola dapat kejap kejap jek kat pemain malaysia.pakcik,kalau awak terrer sangat apsal awak tak main jek untuk team malaysia?tengok,dah teremo pulak dah.tak lama lepas indon dapat sebijik,masuk lagi sebijik.tapi kali ni,own gol.muslim ahmad tertanduk bola ke gol sendiri.alamak bro,taw la excited nak sumbat gol,tapi jangan lah sampai sumbat gol kat gol sendiri bro.huu.

walau malaysia kalah final leg ke 2,tapi piala suzuki tetap milik kita sebab kita dah menang besar time 1st final leg.so,malaysia menang dengan agregat 4-2.tahniah team malaysia.tahniah raja gopal.tahniah rakyat malaysia.

apa yang aku suka kali ni,team malaysia main as a team.tak mengharapkan pada sorang player tuh jek.permainan pon cun.cuma bahagian pertahanan kena lebih mantop lagi.baru lagi cun.apa apa pon gud job.malaysia dah dapat kuasai asia tenggara.teruskan penguasaan ke peringkat yang lebih tinggi.lepas ni target kita benua asia pulak.mana lah taw ada rezki nak masuk world cup.sapa sangka weh?tahun ni reffree kita je yang mauk,4 tahun lagi mana lah taw kan,negara kita terpilih pulak.

penutup tahun 2010 yang sangat membanggakan rakyat malaysia.syabas semua.kerana sukan korang sanggup ketepikan fahaman politik.kerana sukan sanggup buang ego masing masing.korang dah buktikan walaupon korang selalu bertelagah kerana perbezaan fahaman politik,tapi rakyat malaysia bersatu demi sukan.cayalah beb.ilepu lah.=)

nota kaki kiri -->>thanx to pm sebab bagi cuti esok.tp apsal bos aku taknak bagi cuti?huwaaaa.baru nak mengenjoykan diri.uhukuhukuhuk..;-(
-->>entry kali ni takde gambar sebab update guna pc opi yang sangat 'laju'.harap maklum.

Wednesday, December 29, 2010

malaysia vs indonesia.kemana piala suzuki akan pergi..

Assalamualaikum..

petang korang semua.lama dah aku tak membebel kat sini.kalau ada update pon mesti kes nak join segmen incik ben.kalau tak haram.huu.entah la.tiba tiba jadi macam takde mood nak membebel.

nak sembang pasal apa ek?pk jap..


ok dah dapat.malam ni bola final ke 2 kan?so, pe kata aku saja jek nak sembang sembang pasal bola.lagipon,mu lawan arituh draw jek ngan birmingham.draw is better than loser rite?dapat jugak la 1 point.the most important is mu still da lead of the league.fuiiyyyooo,terspeaking la plak.hehehehe.

malam ni final ke 2 untuk piala motor suzuki abah aku.pelik aku.apsal lak final ada timbal balik ek?world cup pon takde timbal balik.dah menang time final tuh dah.setel.dapat piala bawak balik.dapat duit nak berfoya foya.kan senang.

itu hari main dekat bukit jalil.kecoh sampai hari ni kes laser hijau.yang tak puas hatinya team yang kalah la kan.biasa la,sapa boleh terima kekalahan.kalau kalah sikit takpe.ni 3 gol tanpa balasan.tuh yang dorang frust menonggeng tuh.kalau nak kalah tuh takde sebab laser tuh pon.dah memang rezeki team harimau malaya malam tuh, indonesia kena lah terima dengan fikiran terbuka.ala,time skuad raja gopal kalah 5-1 arituh kitorang rakyat malaysia rileks jek.takde pon sampai nak ganyang indon.budak indon yang jadi kuli incik abah pon takde lah kena berhenti noreh pon.rileks jek.kitorang tak p bakar pon rumah dia.budak indon tuh jek yang p bakar rokok sendiri.(sila sekeh dengan kelajuan yang paling maksimum)

malam ni aku n semua rakyat malaysia mengharapkan kemenangan skuad harimau malaya.kita dah menang 3-0 itu hari.dah ada bekal dalam tuppaware, kalau kalah jugak agak sadis lah kan.aku beat malam ni malaysia boleh sumbat gol sebijik lagi.baru betol betol ho liaw.

aku harap game malam ni takde lah insident insident yang memalukan.tak kira lah memalukan orang malaysia o orang indonesia.kalah menang tuh belakang cerita.cool suda.

harap sangat otomen datang malam ni support team MALAYSIA..=)

adios
assalamualaikum.

Tuesday, December 28, 2010

500 BLOG MENCARI HARTA KARUN : Soalan 2 (harian )

Assalamualaikum.


tataw sempat ke tak.tapi still nak try jugak.dah naik juling bijik mata aku mengadap komputer ni semata mata nak cari jawapan.huhuhu.nampak sangat hujung bulan ni kena g check mata balik.asyik mengadap pc + laptop jek.mana power speck tak bertambah.huu.ni semua salah incik ben.hehe.jangan marah yer incik ben.gurau jek.ok stop.nak start jawab soklan da ni.






soalan 2a


renjerkabloi / http://nohfee.blogspot.com = ?


jawapan 


blog no.97 http://anisfarhanaaliman.blogspot.com/

soalan 2b

Berdasarkan blog ini , http://familymoza.blogspot.com

" Berapa banyak 'handmade wallet' yang telah mama jahit setakat ini


jawapan


6pcs.


dah ada jawapan.so,skang nak pk ayat nak bagi kat incik ben.


untuk soalan 2 ni,bagi aku memang mencabar minda + mata + fizikal + mental.mana taknye,korang kena belek sebijik sebijik link dekat 500 blog tuh.1st,memang tak paham langsung how to answer the question.sampai nak give up dah.5 kali aku turun naik turun naik kat 500 list tuh semata mata nak cari jawapan.at last,jumpa jugak.yahooo.mula mula dah dapat jawapan untuk soalan 2a.then,bajet soalan 2b tuh kacang jek kang.ye lah,dah ada link kan.so,memang dalam kepala otak dah pk,simple jek.sekali bila p kat blog tuh,ha hambek kaw.padan muka aku.kerek lagi.hahahaha.pening jugak kepala nak cari jawapan.harap sangat jawapan aku betol.rasenya dah cukup kot 100.huu.


nota jari kaki --> aku siap kira lagi how many words yang aku dah taip.cuak beb kalau less than 100.otomatik u r fired eliminated.

adios.
assalamualaikum.

Sunday, December 26, 2010

500 Blog !

Assalamualaikum




salam petang ahad.jom join segmen 500 blog incik ben.

1st letak header incik ben (DONE)



2nd tuliskan serba sedikit mengenai diri anda dan tujuan jadi blogger (DONE)

aku budak nakal yang kadang kadang suka buat orang sakit hati.haha.padan muka korang.kadang kadang baik sangat kadang kadang boleh jadi sengal ubi.suka kucing.tak suka anjing.suka kuning sebab ceria.sangat suka ketawa.suka buat orang ketawa.kenapa aku jadi blogger?sebab aku nak story kisah hidup aku kat blog.at least kalau one day aku takde lagi, orang tetap akan taw aku penah ada blog.=).ok cukup.tak ley taip panjang panjang.kang tak sempat join.=_=

3rd Tinggalkan url entri anda di entri ini [entry incik ben la maksudnya yer] (DONE)

Lastly, tolong paste url anda sekali saja untuk mengelakkan gandaan di senarai (DONE)

adios.
assalamualaikum.

Friday, December 24, 2010

Kerana dia seorang SAHABAT...

Assalamualaikum.


pagi semua.baru berkesempatan nak menghapdet blog aku.malam tadi aku boleh terlelap depan laptop.baru bajet nak hapdet.langsung tinggal harapan jek.terlepas aku nak join segmen 200 blog incik ben.malang sungguh la.huu.tapi takpe, incik ben cakap nak buat segmen 500 blog pulak.insyaALLAH aku join.

tadi jalan jalan jap.lepas tu jumpa blog INI. jumpa la contest pasal member baik.tiba tiba (sound effect seram) terasa macam nak join jugak.mana lah tahu kan, rezeki aku pulak kali ni.contest ni dianjurkan oleh blogger NI

orang kata bukan aku kata, bestfriend atau nama saintifik nya kawan baik aka kawan karib ni,merupakan orang yang paling baik dengan kita.orang yang boleh terima diri kita seadanya.orang yang sentiasa ada dengan kita tak kira walau dalam apa jua keadaan.susah senang segala dia akan setiasa ada dengan kita.betol ke?itu persoalan yang cuba aku rungkaikan untuk kali ni.(jadah nya la intro aku cam hampeh ni)

dulu time sekolah aku orang selalu kecoh kan nak letak dalam biodata nama kawan baik la, kawan karib la.tapi lepas jek habis spm, semua tuh hilang terus.masing masing dah bizi dengan life masing masing.aku ada sorang kawan karib.memang karib sangat sangat la orang kata.betol, aku tak tipu.tapi bukan kenal dari zaman sekolah rendah or menengah.aku kenal budak senget ni time kitorang dekat poli.kenal time nak daftar 1st day terus kamcing sampai sekarang.nama budak ni ecah senget dalam ic budak ni tecatat nama NORAISHAH BINTI ABD RASID.ic number 880609-08-****.

sejak dari 1st day kenal,kitorang dah ngam.sampai ada yang cakap kitorang satu sekolah.walhal budak ni duk kL aku pulak dari n9.so, sila bagitahu aku celah mana kitorang satu sekolah?ecah ni memang best sangat sangat.siriyes aku tak tipu.walau dia ni kadang kadang menyakitkan ati, tapi aku tetap sayang dia sebab bukan senang nak dapat SAHABAT macam ni.jom aku story liku liku kehidupan yang buat kitorang makin rapat.

sem 1

ecah orang 1st yang tegur aku tanpa rasa segan silu langsung.dasar tak tahu malu nya budak.terus kenalkan aku dengan famili dia.then,aku pon terus kenalkan dia dengan famili aku.time famili aku hantar aku sampai dekat hostel,baru aku perasan yang ecah ni jiran aku sebelah bilik jek.lepas mak aku kemas kemas bilik + susun kan kain baju aku dalam locker segala, baru lah famili aku balik.lepas tu aku pon p lepak kat bilik ecah.tolong dia kemas baju baju.ceh, baju aku pon mak aku yang kemas, ada hati nak tolong kemas baju dia.hahaha.tapi betol, aku tolong ecah kemas baju.time ni kitorang mula lah berkenalan secara rapat lagi.kenal hati budi masing masing.ceh, macam nak kenal pakwe la plak.hehehe..=_= minggu orientasi bagi aku minggu paling mencabar sebab time ni, lutut aku bengkak.nak jalan pon dah tak boleh.ye r, asyik ulang alik naik tangga jek.nak p dewan pon naik tangga.nak balik bilik pon naik tangga.(tingkat 5 tuh).time tuh, after sarapan kat pusat islam.aku bangun nak p pakai pasut.tapi tetiba kaki aku tak boleh bengkok.nak jalan pon rasa sakit sangat.time tuh, aku nak nangis dah.tak penah penah wei, dalam hidup aku kena camni.ecah lah yang pimpin aku sampai kat pejabat warden.nak tak nak aku kena p hospital jugak.time ni p naik bas.sebab ramai sangat yang sakit.aku ajak ecah teman aku time tuh, tapi entah apa sengal sangat warden sorang tuh, dia p halaunya ecah dari dalam bus tuh.kesian ecah.nak tak nak kena turun la.kalau aku sahih malu kan.tapi ecah ni rilex jek.buat muka tak bersalah terus bla p dewan.memang slumber.aku pulak yang sedih time tuh.time aku sakit ni, ecah yang jaga aku.warden suruh aku pindah bilik time tuh, tapi aku taknak.sebab nanti jauh dengan ecah.huu.sejak tuh, aku rasa sayang sangat dengan ecah.kitorang dah macam adik beradik dah.kat mana ada ecah, kat situ ada aku.teringat memula nak balik rumah time cuti sem.siap beli tiket bas yang ada p kL dulu lepas tu baru p n9.satu kangar p cari semata mata nak naik bus yang sama.hee.best sangat time tuh.walau aku dengan ecah kelas lain lain, tapi kitorang still satu jabatan.dia ambik kos animasi, aku pulak video.tapi ada jek subjek yang sama kitorang ambik.banyak sangat kenangan sem 1.cukup aku story yang ni jek.nak sambung sem 2 pulak.

 trademark kitorang setiap kali nak snap pictures =))

fesyen show '07

SEM 2

naik sem 2, kitorang dah boleh pilih rumet.opkos aku pilih ecah as my rumet.aku,ecah, pah dengan farah.entah macam mana la si farah ni boleh terpilih masuk geng kitorang.huu.bila dah lepak satu bilik, lagi banyak xtvt sengal yang kitorang buat.syok sangat.katil aku sebelah katil ecah.locker pon kitorang ambik sebelah sebelah.sem 2 ni,ecah pulak yang sakit.bukan sakit sikit, tapi agak teruk.sampai kena warded seminggu lebih dekat hospital kangar.lepas tuh sambung warded dekat HUKM sebab time tuh dah hujung sem.time ecah sakit, aku sedih sangat.aku nangis time tengok dia kat hospital.1st & 2nd day aku jaga ecah dekat hospital.time tuh doc tak bagitahu lagi ecah sakit apa.masa famili ecah datang dari kL baru aku taw ecah suspect tb.time ni aku down sangat.aku nangis tengok ecah.aku tak sampai hati nak tengok ecah sakit.b4 ecah balik kL,aku peluk dia.aku nangis kat bahu dia.aku tak sangka,ecah yang gila, mereng,sengal, happy go girl lucky rupa rupanya ada penyakit yang agak bahaya.sedih wei..time ni pon aku kena kondem dengan budak kelas sendiri.ada yang cakap sapa kawan dengan aku orang tuh akan jadi jahat.sedih wei orang cakap camtu.dah tuh, bukan takat cakap kat member2 jek.dekat lecturer pon sama.time ni memang lecturer anti giloz dengan aku.siriyes wei.

after celebrate bday aku kat kangar

malm jrv

sem 3

naik sem 3,kitorang tetap jadik rumet.ecah dah ok sikt.tapi still kena makan ubat setiap hari.11 bijik ubat wei.bangun pagi jek,aku akan pastikan ecah makan ubat sebab nya,aku taknak tengok dia sakit lagi.aku tank sanggup tengok dia terbaring jek dekat katil.aku nak ecah yang boleh sama sama gelak dengan aku.pagi pagi aku kena kejut dia dulu sebab dia mandi lama gila kot.sengal dowh, dah la bangun lambat.lepas tuh,boleh pulak dia mengeram dalam toilet lelama kan.hampeh betol.sebab tuh aku akan pastikan ecah bangun pagi.sebab dia nak kena makan ubat.lepas tuh,nak p kelas dah la jauh.ecah tak boleh jalan laju laju.nanti dia mengah.sebab tu aku kena teman dia.biar aku lambat masuk kelas, asalkan ecah ok.aku tak kisah.teringat time aku paksa ecah ikut kitorang hangout kat penang.time ni budak kelas ecah tengah gila bizi dengan assgment.tapi aku tetap ajak.last2 ecah ikut gak.hahah.kejam dowh.lepas tu aku bukan tolong dia buat assgment pon.kekekekeke.padan muka kau cah.=p

@ mcd penang

sem 4 

time li paling banyak kenangan bangang ecah dengan aku.li pon tempat yang sama wei.start dari li kat production house yang takda kene mengema dengan kos si ecah ni.kitorang buat hal kat tempat li.sampai dapat surat amaran dari poli.lepas tu, tukar pulak tempat li.still kitorang satu tempat li walau lain lain department.ecah kat tempat 3d, aku pulak dekat production.lagi best, time li aku stay kat umah ecah.best kan?haha.lagi gila lah kitorang.hehehe

karoke @ ampang point

kawan ecah kawan aku jugak...

depan opis makmur megah

ice skating @ sunway

sem 5

ni memang sem yang paling mencabar dalam kehidupan sebagai seorang student poli perlis jabatan rekabentuk.siriyes aku cakap.tak caya p tanya senior senior denga junior aku.kompom dorang akan cakap sem ni paling mencabar.sem ni kitorang kena handle even.start dari management sampailah ke teknikal.semua kena handle sendiri.walau pon selalu kena maki, tapi ni pengalaman yang tak kan aku dapat kat tempat lain.time ni, aku dengan ecah selalu gadoh.ala,biasa lah.lidah yang ada dalam mulut korang pon kadang kadang korang gigit.ni kan pulah aku dengan ecah.tapi kitorang gadoh pon tak lama.bila malam, masing masing dah lepak kat atas katil, mula lah story apa yang tak puas ati.time ni mesti gelak gelak balik.see, dah ok.bila dah hujung hujung sem, aku dapat tahu aku kantoi li.puas aku buat rayuan, tapi still tak lepas.time ni aku down sangat sangat.sirius cakap lah.aku selalu lepak sorang sorang kat bilik.aku jadi kurang bercampur dengan member lain.aku lebih suka mengadap depan laptop.time ni,ecah still ada dengan aku.dia n member2 lain banyak bagi aku semangat.

@ umah arwah opah ecah

time ni nak tenangkan fikiran sebab aku dah taw kandas li.
so, p tengok nasyid kat dewan..=)

aku li semula ecah sem 6

time ni aku rasa down.boleh kata hari hari aku ngadu kat ecah.rindu sangat sangat wei kat ecah.

aku sem 6 ecah grad

time aku sem 6 aka last sem,aku down sangat.aku rasa sunyi sebab ecah takda.tp bila shasha giler datang,aku rasa semangat ecah datang.aku rasa happy balik walau tak se happy time dengan ecah.time ecah konvo, aku ada.tapi aku taknak terlibat langsung dengan program yang ada kat dewan walau pun sebenarnya budak kelas aku kena join buat mcp.aku tau aku tak kuat nak tengok ecah naik pentas.aku sedih sebab kalau tak aku pon sama duduk dekat kerusi dalam dewan tuh.tapi aku still kena study lagi satu sem untuk ada sama dengan dorang.aku p dewan time ecah dah ambik diploma dia.aku belikan dia bunga yang ada sinchan sebab aku tahu dia suka sinchan.b4 tuh aku p padang besar dengan famili ecah then aku belikan dia teddy bear sinchan.time kat padang besar tuh, ecah da sebuk sebuk tanya untuk dia takde ke.ecah tak tahu yang aku memang nak belikan sinchan tu untuk dia.

K.A.M.I

budak comel tuh nanges time ecah grad

during her convocation

bila dah taip banyak banyak ni baru perasan yang si tuan yang buat contest ni mintak satu gambar then, explain pasal gambar tu bukannya story pasal SAHABAT aku.hukhukhukhuk.sengal betol kau kan nana.lain kali baca lah betol betol.tapi takpe.walau pon aku tak join contest tuh, anggap je aku buat entry ni memang khas buat SAHABAT baik aku.

bagi aku kawan senang nak dapat.tapi SAHABAT macam ecah satu dalam sejuta.

ECAH tak kan menangis sama sama dengan aku kalau aku sedih sebab dia akan cuba happy kan aku.

ECAH tak kan sedih sama sama dengan aku kalau pakwe aku tinggalkan aku sebab dia akan cakap pakwe bukan suami,so biarkan.enjoy dengan life kita.

ECAH tak kan jadi pendengar terbaik aku, tapi ECAH penasihat terbaik aku

ECAH tak kan biar aku ketawa sorang sorang sebab dia tak nak orang cakap aku gila sebab tuh dia akan ketawa macam orang gila jugak kalau aku ketawa.

ECAH aku sayang kau...=))


nota hujung jari kaki --> cah, kau mesti bangga kan sebab aku asyik buat entry pasal kau jek.ceh, entry ni sebenarnya kesilapan teknikal la.aku malas nk simpan simpan.penat dah aku taip weh.so, kali ni kau jangan perasan eh.kekekek..

dia datang rumah aku

adios
assalamualaikum.

Thursday, December 23, 2010

Kalau nak pergi rumah kenduri, sila gantung selipar dekat leher.

Assalamualaikum.


salam lepas lunch buat suma rakyat malaysia.kat tempat lain aku tak tahu.yang aku tahu kat malaysia sekarang ni dah pukul 2 lebih.makna nya dah lepas lunch.sebut pasal lunch, hari ni aku lunch kat rumah jiran aku sebab dia buat kenduri.so, sebelum lunch tadi akak aku dah call suruh pergi makan kat sana.sebagai seorang adik yang patuh, aku pergi la.

sampai sana, terus park motor baik punya.(mimik muka zizan dengan johan raja lawak).aku terus pergi letak npon kat akak aku sebab aku nak pergi toilet.tak tahan nak mandi baca kencing.ceh, nak kencing pon bagitahu orang ker?sengal kau nana.

setel semua, aku pergi ambik nasik dekat bawah khemah.malas nak makan kat luar, aku lepak dengan akak aku.makan kat dalam rumah.bila dah makan kat dalam rumah,korang sendiri pon paham lah kan, mesti lah kena tanggalkan selipar kau kat luar kan?takkan kau nak pakai selipar kat dalam rumah orang kan?memang dalam mulut lah diamnya selipar tuh kalau kau cuba pakai kat dalam rumah orang.sedang kan kalau pakai kat dalam rumah sendiri pon kau dah hampir kena hayunan tangan mak kau, ni kan pulak rumah orang kan.(paham tak ayat aku? kalau tak paham buat buat paham je la)

lepas habis melantak makan dengan sopan (sila percaya) aku bangun la kan, sebab nak pergi hantar pinggan kat orang yang basuh pinggan,takkan nak hantar kat tempat basuh keta pulak.adooooiii.aku keluar jek rumah, aku terus pandang kiri, pandang kanan, pandang kiri semula, kereta dah tak ada, barulah melintas.(sila bagi penerajang jepun).aku hulur kaki nak sarung selipar jek, selipar aku tak da.magic weh, selipar aku dah takda.macam biskut chipsmore pulak aku tengok selipar tuh.

sepantas kilat aku berlari hantar pinggan kotor tuh dulu.aku berlari pulak ke depan rumah.tengok tengok kalau lah selipar tuh main sorok sorok kan.takda.aku pergi belakang balik, tak da jugak.aku suruh adik aku cari kat bawah khemah.mana lah tahu ada acik acik yang berkenan dengan selipar aku tuh kan.pon takda jugak.dalam hati dah fikir jahat.selipar aku kena culik wei.aku nak pergi balai polis la buat report.tapi belum 24 jam lagi la.takpa, tunggu sampai esok.pahal lak selipar aku hilang nak kena buat report polis.nak makan selipar try lah p buat report.last last, aku balik rumah tadi tak pakai selipar.nasib akak aku ajak aku naik kereta.kalau aku bawak motor, memang aku rasa bangang gila la.

pelik aku.selipar punya buruk tuh pon ada orang berkenan.wei, pulang kan la balik wei selipar tuh.walau dah buruk, tapi aku sayang kau taw tak.selipar tuh dengan kaki aku  dah kira macam irama dan lagu.kalau takda selipar tuh, maka pincang lah hidup aku.ala, macam budak budak kecik ah,diorang kan ada bantal busuk la, kain la.konon konon kalau bantal atau kain tuh takda,tak boleh tidur.macam aku jugak la,kalau selipar tuh takda, hidup aku jadi serba tak kena.dammm

ni bukan selipar aku.tapi kalau aku buat macam ni agak agak kena curi tak?

lepas ni kalau kena pergi kenduri, aku ingat nak gantung selipar kat leher la.baru tak kena curi.

gambar takda kaitan dengan entry

adios
assalamualaikum.


Sayalah Blogger Itu

Assalamualaikum..















Tolong Aku..plisszzz

Assalamualaikum..




hye olls..im back.blog dah ok.tapi still tak puas ati sebab nampak sangat serabot yang teramat.siriyes dwoh.naik tension pulak aku godek godek menatang ni.bila dah berkenan dengan satu template tuh kang,ada jek yang tak kena.tuh tak betol, ni tak betol.tensen weeeiiii.

gambar takde kaitan dengan entry

tengok ah apa dah jadi dengan blog aku sekarang?semak gila kan.hukhukhuk.kalau korang korang taw macam mana nak dapatkan template blog yang ok ok, gtaw lah aku.nanti aku belanja eskem mesia.boleh la weh.tolong lah aku.(=_=)

buat sementara waktu ni, template yang entah apa apa ni aku guna dulu.nak p menuntut jap macam mana nak touchop blog kasi cun sikit.tuh ah, dah elok template aku yang aritu, gatal tangan p godek godek.sekarang dah menyesal.padan muka aku.=(

ok lah, aku nak p cari tutorial pasal blog jap.kalau korang korang boleh tolong pon lagi cun.tolong lah wei.plizzzzsssss......

nota jari kaki -->moral of da story, jangan nak gatal gatal p ubah benda tak tentu hala kalau taknak tepuk dahi bila da jadi.

adios
assalamualaikum

Wednesday, December 22, 2010

PEMBERITAHUAN

Assalamualaikum.




hye olls.1stly nak mintak mahap sangat sangat sebab tadi tangan aku tergatal g ubah alih html blog aku.so, sekarang aku nak umumkan bahawa blog aku




sekian.
harap maklum

adios.
assalamualaikum

Memoir indah untuk dikenang

 Assalamualaikum.


oleh sebab malam ni aku terlebih rajin mengedit gambar + aku SANGAT SANGAT RINDUKAN moment moment indah ni,so entry kali ni akan dipenuhi dengan gambar semata.jom layan...

pipah | aku | ecah
*time ni dah taw yang aku kandas li..sadis giloz*


e | ecah | aku | sob
*time ni kitorang sem1 kot* 

aku | intan | mun
*time ni kitorang keluar berjimba jimba dekat jitra mall.last hangout b4 aku balik n9 sebab time ni aku dah dapat taw aku kandas li* 


ecah | aku | pipah | intan
*time ni sem 3 kot.aku paksa ecah dengan pipah ikot gak walau time tuh dorang punya assgment banyak nak mampos* 


 ecah | aku | intan | pipah
*still dekat penang lagik*

ecah | aku
*ni masa kitorang praktikal dekat kL.time ni nak g berbuka puasa dengan senior kat times Square*

 juan | ajis | aku | miji | kak ton | intan | nisa
*time ni ada trip nak g tengok putri gunung ledang dekat ib*

kak ton | intan | pipah |pali | sob | jawa | aku
*jrv nites yang paling best dengan senior senior yang memang best*

ok.cukup setakat tuh jek aku rajin edit.nak tido dah.esok maw kije.tata..



Adios..
Assalamualaikum..

Tuesday, December 21, 2010

Segmen : menyusun BLOG pantas

Assalamualaikum..


hye olls..penat gila ni.ini siriyes.aku memang penat.penat cari nombor nombor yang incik ben sorok kat blog blog yang terpilih.cam masuk marathon pon ada dah aku rasa.hehe.jom layannn..







adios
assalamualaikum

Aku Pon Ada Kembar Jugak..

Assalamualaikum..


hye olls.dari pagi bawaklah ke petang,bawak pulak ke malam tak habes habes lagi entry budak kembar ni aku godek.gila kaw, banyak tuh entry beliau.ni semua salah innz.kalau link budak ni takde kat belog malas beliau, mesti aku tak gila dengan belog si kembau ni.hehehe.sori innz, tetiba nak nyalahkan kau pulak kan.sengal.

betol dowh.aku tak tipu.dari pagi tadi after aku skodeng blog innz, aku rasa terpanggil nak skodeng blog kembatolo ni.nama blog tuh cam best tuh yang buat aku g lawat tuh.tetiba tersangkot kat jammed.hambek kaw.sampai sekarang ni tak sudah sudah lagi aku baca entry kat blog tuh.kalau korang nak taw best ke tak, pergi lah skodeng sendiri.bagi aku best sebab boleh cuci mata.teeetttt.tak wey,aku tipu jek tuh.aku rasa blog tu best sebab aku suka tengok kembar tuh.macam suweet jek dah besar besar pon stil berdua gak.syok kan ada kembar.=_=

sebut pasal kembar kan, ni aku nak story ni.aku pon kembar jugak sebenarnya.cuma aku tak sempat nak kenal dengan lagi rapat macam si kembatolo ni kembar aku sebab puan emak cakap kembar aku dulu puan emak dah bagi dekat orang masa kitorang kecik kecik.kesian kan.tapi nak buat macam mana, kehidupan puan emak dan incik abah time tuh memaksa kembar aku diserahkan dekat orang.

incik abah dengan puan emak peneroka.atau lebih tepat lagi orang kata penoreh getah.kau tahu je lah.zaman dulu kala, harga getah tak pek de jep nak mahal mahal macam hari ni.dulu nya harga, nak dapat 50 sen pon dah sakit.puan emak dengan incik abah siap pergi menyuluh pagi pagi buta, semata mata nak bagi kemewahan kat aku dengan adeq beradik yang lain.pernah dulu, aku pertikaikan bila dapat taw puan emak bagi kembar aku kat orang lain.memang aku marah sangat.aku mengamuk sakan.tapi, bila aku fikir balik, mungkin itu cara yang terbaik untuk kami sekeluarga.kesian puan emak, terpaksa pujuk aku yang dah macam orang gila sejak terpisah dengan kembar aku.dah nama pon kembar kan, so terasa lah bila dah terpisah.

puan emak cakap, aku asyik demam jek.malam malam pulak asyik menangis macam dah kena rasuk.setiap malam abang abang aku dengan akak aku jadi mangsa sebab aku menangis sambil tendang segala yang ada.rumah kitorang kecik dulu.so, kat situ lah tempat tido,kat situ tempat makan,kat situ gak tempat abang abang n akak aku nak belajar.korang bayangkan, kalau setiap malam aku dah menangis memekak.macam mana diorang nak belajar dengan aman?


gambar terakhir yang kitorang sempat ambik.
puan emak cakap ni gambar dekat rumah mak angkat adeq aku tuh.
aku pown tak ingat wei.



incik abah pulak terpaksa kerja luar.yelah, kalau nak harapkan duit menoreh getah, memang tak cukup untuk kitorang sekeluarga.lagipon, time tuh mana ada program bersamamu ni semua.kalau ada,mungkin puan emak dah apply kot.=_=

sampai lah satu hari tuh,time tuh akak aku nak upsr.so, dia kena lah study kan.time tuh, puan emak dengan incik abah memang sangat sangat berharap yang akak aku dapat keputusan yang cemerlang supaya akak aku tak rasa yang kepayahan hidup bukan penghalang untuk dia nak berjaya.ko bayangkan, dengan keadaan rumah yang sempit,dengan aku yang asyik menangis jek time tuh, memang agak tension lah kan kalau nak study.last last, akak aku ambik keputusan duduk dekat pangkin bawah pokok mangga sebab nak study nya pasal.siap bawak lilin dengan pelita lagi sebab nak bagi cerah kawasan tuh.dulu dulu mana ada lampu jalan.

akhirnya akak aku berjaya dapat 3A 1B.dulu kan takda sains.so, 4 paper jek untuk upsr.incik abah dengan puan emak bangga sangat.akak aku apatah lagi kan.nak dipendekkan cerita, akak aku dapat masuk asrama.tapi sebab kitorang tak mampu, so hajat tuh terpaksa dibatalkan.tambah tambah aku time tuh gedik taknak menyusu badan.nak susu botol.air milo tak nak.nak nespray jugak.kalau tak dapat, mengamok ngamok pastuh menjerit jerit cakap kembar aku mesti dapat susu yang lagi best.so, sebab nak suruh aku diam, puan emak dengan incik abah terpaksa ikut.kesian kan?

***********************************

sekarang umur aku dah 22.aku harap sangat aku dapat jumpa dengan kembar aku.aku nak sangat jumpa.siriyes dowh.bila kau dah besar, then dapat taw kau ada kembar, kompom kau nak jumpa kan.tapi, mana nak cari wey hoiii..puan emak dengan incik abah pon dah lost contact dengan orang yang ambik adik kembar aku tuh.rumah lama yang orang tuh duduk pon kitorang dah pergi lebih 10 kali.tapi yang adoo.jiran jiran kat situ cakap dorang dah pindah lebih 5 tahun.alamat terbaru pon takde.so, harapan nak cari kembar aku agak susah lah.tapi walau apa pon aku tetap akan berusaha cari kembar aku.puan emak ada simpan lagi salinan surat beranak si kembar.kat fb pon aku dah puas godek.tak rasa dia guna nama sebenar dia sebab akak kembar dia ni pon guna nama tipu.

pada blogger blogger yang ada gambar kat atas tu sama dengan aku, sila contact aku.siyes dowh.mana lah tahu, aku boleh jumpa kembar aku.lagipon, aku taw incik abah dengan puan emak pon mesti nak sangat jumpa adeq aku.walau dorang tak cakap terus terang tapi kadang kadang bila borak berdua, aku ada dengar jugak dorang cakap nak cari si kembar sorang lagi.tapi nak cari kat mana tuh yang jadik point utama.kesian kan.tapi nak buat macam mana, aku tak punya kuasa.apa yang boleh kitorang sekeluarga buat usaha, doa, pastu tawakal.



**********************************












okeh cukup.lagi banyak aku taip, lagi banyak korang kena tipu.wakakkakaka.gila kau.mana nak datang kembar aku wey hoii.sperma yang berjaya masuk ke ovum dulu pon sekor jek wei.pe jadah pulak boleh jadi kembar.hahahaha.sori lah yer kalau sesape yang dah baca sampai habis.senang cerita, aku nak bgtaw korang,














































LU KENA BEB!!!!!!!!!!!!!




hahahahahha.pada korang korang yang dah terkena, maap bebanyak aku pohon.boring dowh memalam ni takde kerja.aku dengan adik aku tengah layan nasi doremi sambil mata kau layan blog si kembatolo ni.tuh yang tetiba berangan ada kembar jap tuh.hahhahahah.sori gak sebab tataw r menjadi ke tak entry sengal ni.kalau korang caya, makna nya aku terror ah, kalau tak maknanya kena belajar camna nak jadi pereka citer yg hebat.hahaha.aku dah kering idea, tuh yang cepat cepat nak end kan story ni.kekekeke

budak senget yang desperate nak kembar.hahahha

jangan marah aaa...=_=


nota kaki tangan --> gambar kembar kat atas tuh aku cilok kat internet.hahha.credit to pakcik google sebab bagik gambar tuh.ehhehe

adios.
assalamualaikum.


 

The Journey Of Nana Template by Ipietoon Cute Blog Design