Engkorang Yang Best

Wednesday, April 28, 2010

rindu membuak2...

Assalamuaalaikum....


still ta tdo ag..padahal sok klas pagi..aduyaii...mampos den kalau lewat...sahih kene marah ag...huu..

malam nh tetibe rindu bertandang lagi pada satu wajah yang memang menjadi penghuni tetap kat ati aku nh...satu wajah yg slalu wat aku ketawa dengan pelbagai macam ragam dan keletah...sumpah aku tak tipu..rindu giler dah nh...

malas nk citer panjang2...kat bawah nh gambar insan yang memang aku rindu sesgt..

atah rindu syameen sesgt...=/

tuh gmbar anak buah aku..sebulan jek lagi tinggal b4 aku dpt jumpe budak kecik nh..aduyai...ari2 tpon pown aku still rindu ag...ragam dier nh buat aku ketawa..cmner ngah tensen pown la, tgk ragam dier ketawa aku..tuh tadi aku usha blik gmbr2 dier dr kecik buat aku lagi rindu...aduyaiii...gambar atas tuh gmbr dier yg da latest nyer..akak aku slalu mms gmbr dier kat aku...ley la terubat rindu tuh sket..huu..

ok lah..maw tido..sok maw ke kelas...
adios..
assalamualaikum..

erti merdeka....

Assalamualaikum...

taun nh rasenyer dah 53 taun kiter merdeka kan...53 taun tuh bukan satu tempoh yang sket bg aku..alhamdulillah..aku rase bersyukur sgt2 biler dapat idup kat tempat yang aman n kiter bebas g memane..takde langsung rase takot....ye r, ko tgk cam kat palestin sane tuh..ari2 duk berperang..nak kuar umah pown takot...peluru dah cam air ujan dah...

biler bukak je paper ader jek berita pasal bom sane, bom sini kat luar negara sana..aku rase malaysia nh memang sgt untung...walaupun dulu kiter penah dijajah, tp skang nh kita dah merdeka dr sumer tuh...kiter patut time kaseh kat pejuang2 dulu sebab dorg kiter dapat idup aman n selesa kat bumi bertuah nh..

ok, sebut pasal merdeka an, kiter nh da btol2 merdeka ke??kompom ke??korg bace en3 yang aku amek kat sini bawah nh..then, korg fikir2 kan lah yer...atas kertas memang kiter dah merdeka, tp pemikiran kiter masih lagi dijajah...

SEKARANG BILA KITA MERDEKA SENDIRI

1. Kereta yang kebanyakan kita mampu pakai hanyalah WAJA, WIRA, MYVi,KELISA dan KANCIL
2. Gaji minimum kita di kerajaan ialah RM900 tapi di swasta ialah RM450
3. Harga minyak dan harga barang bila dibandingkan dengan gaji SANGAT TIDAK BERPATUTAN
4. Kita kena kerja 7 hari seminggu,12 jam sehari. (Pekerja Swasta)
5. Team Bola Sepak kita hanya layak ke SUKAN SEA dan ranking 152.
6. Kita hanya pernah ke Oversea (Pangkor, Redang, Pulau Pinang) 7.Perdana Menteri hanya 5 orang sejak 50 tahun merdeka dan dari satu Barisan sahaja.
8. Kebanyakan kita bila berumur 55 tahun, kita terpaksa retire dari satu kerja dan berhijrah ke kerja lain.
9. Kita kena bayar TOL setiap hari dan jumlah Lebuhraya baru bertambah sama seperti gerai pasar malam
10. TAPI Kita hidup dengan aman dan damai setiap hari tanpa sebarang halangan. 

KALAU KITA MASIH DIBAWAH JEPUN

1. Kereta yang kebanyakan kita mampu pakai hanyalah HONDA, TOYOTA,MITSUBISHI, NISSAN, SUZUKI dan ISUZU.
Kita gelak dengan orang yang pakai kereta HYUNDAI dan PEUGEOT.
2. Gaji minimum kita di kerajaan ialah JUTA2 YEN tapi di swasta ialah YEN JUTA JUTA juga
3. Buat apa nak kisah beli minyak sebab kita ada banyak PENGANGKUTAN AWAM.
4. Kita kena kerja 5 hari seminggu, 8 jam sehari. (Pekerja Swasta)
5.Team Bola Sepak kita pernah main kat WORLD CUP. WORLLLLDDDDDDDDD!!!!!!BANGGA WA CAKAP LUUU.........
6. Kita sering pegi oversea, around the world dan semua orang bila jumpa kita nak cakap bahasa kebangsaan kita di negara mereka hahahaha ba***** betul la mereka tu...
7. Aku tak tau berapa banyak Perdana Menteri dan berapa banyak parti politik, tapi sering tukar2 la, tapi RAJA satu jer, tak pernah tukar2 RAJA pun.
8. Kebanyakan kita bila berumur 55 tahun, kita jalan2 makan angin ke negara lain, kalau kita tak pergi makan angin, member2 kutuk sebab mereka semua pergi makan angin.
9. TOL??? ape kemende tu? Buat apa bayar jalanraya yang kerajaan buat guna duit rakyat?
10. Kita hidup dengan aman dan damai setiap hari tanpa sebarang
halangan.

KALAU KITA MASIH DIBAWAH ENGLAND

1. KITA MAMPU PAKAI SEMUA KERETA SEBAB SEMUA KERETA MURAH NAK
MAMPOSSS!!!!TAK PAYAH REPAIR, ROSAK BELI BARU.ADA JUGAK ORANG NAK AMBIK KERETA ROSAK KITA TU.
2. GAJI DAPAT DUIT POUND STERLING. KITA GELAK KAT EURO DAN US DOLLAR SEBAB MURAH!!!! LOW CLASS!!!
3. PENGANGKUTAN AWAM BANYAK DAN MINYAK PUN MURAH.
4. Kita kena kerja 5 hari seminggu, 8 jam sehari. (Pekerja Swasta)
5.SEMUA ORANG SUKA NATIONAL TEAM BOLASEPAK KITA. TAK PERNAH MENANG PUN TAPI RAMAI ORANG SUKA PAKAI JERSEY BOLA KITA, SPONSOR KELAB KITA, SOKONG SAMPAI PAGI2 BUTA GAME KELAB2 ***** KITA. WORLD CUP????? TAK PAYAH CERITA LAAA, DAH BORING LAYAK TAPI TAK MENANG FINAL PUN.
6. PERGI OVERSEA??? AKU NAMPAK ORANG DATANG TEMPAT AKU ADA LAH, AKU PELIK APA SEBAB MEREKA MINAT SANGAT DATANG TEMPAT AKU.......
7. Aku tak tau berapa banyak Perdana Menteri dan berapa banyak parti politik, tapi sering tukar2 la, tapi QUEEN satu jer, tak pernah tukar2 QUEEN pun.
8. Kebanyakan kita bila berumur 55 tahun, KITA PERGI JALAN2 SANA SINI DAN TENGOK BOLA JER. SAMPAI BORING DUDUK RUMAH TAK BUAT APA PUN.
9. TOL??? ape kemende tu? Buat apa bayar jalanraya yang kerajaan buat guna duit rakyat?
10. Kita hidup dengan aman dan damai setiap hari tanpa sebarang
halangan.
11. WOI !!! Merdeka tu apa? bila masa Great Britain kena jajah? Penjajah terakhir kami ialah Tentera ROM lebih kurang 300 Masihi............. aku pun dah lupa kemerdekaan kali ke berapa, dah tak celebrate dah kot........

Fikir2 lah wahai sahabat.............. ERTI SEBENAR KEMERDEKAAN...........kita merdeka sendiri la ada nya agama ISLAM!!!!!!, klau d bwh naungan jepun nt agama kita akn jd BUDHHA, england? KRISTIAN...... so???? anda mahu kejar dunia atau akhirat? mana lg kekal agaknya?????????

fikir2kanlah nikmat kemerdekaan yang kiter kecapi...

adios..
assalamualaikum...

rase bersalah sgt2..

Assalamualaikum....


hye korg2 sumer...wei, arinh an aku kene wat projek radio..best gak r..aku jd dj tuk grup aku..td pas present kan, lec aku masuk r nk bg markah..pastuh lec aku ckp an, grup aku r yg paling okeh dari 5 grup tuh...rase best gak r...tp yang ta ley bla, lec aku ckp aku ta ley jd dj sebab aku ckp berbuble2..hahaha..yang nh memang aku terima...ketawa mengekek aku..

ape??korg tataw ke buble2 tuh cmne???oooo...sebenarnye an, aku nh fail sket kalau nk sebut huruf 'R'..yang nh memang kelemahan paling ketara la lam idup aku..teringat dulu ecah selalu nganjing aku...dier ckp aku lidah pendek..pastuh banyak g r huruf2 yang ecah kesan aku taley sebut ngan btol...hahhaha...so, disebabkan td biler present sore aku tuh memang akan dengar kat studio production dengan clear dan jayanya...maka memang ketara la sebutan2 tuh..hahaha...nak kate malu tuh tade r...nak wat cmner, manusia kan ta perfect...so, aku terima tuh sebagai salah satu dari kelemahan aku sebagai manusia...

huruf nh memang aku ta ley sebut...

petang tadi plak ader klas ngan cik fatin..pas abes klas plak aku wat perjumpaan ngan sumer2 dak2 jrv...aku nk bincang pasal jrv nite n nak bg nasihat kat adeq2 junior..ye r, sebagai akak paling senior an, so, aku kene la nasihat2 kan adeq2 junior nh...hahahaha...ayat nk poyo jek kan..td en syakir pown join gak r...aku nk say thanx sgt2 kat en syakir sebab tulun aku tadi...tp aku rase bersalah sgt2 kat en syakir sebab ta pat tulun dier plak...

poster nh aku yg design..hee..=))

ye r, sok ader event tuk gaza under poli...so, da memang2 wajib la kene pegi..kalau kat poli nh, jabatan aku da kompom2 kene handle bahagian teknikal..kene wat mcp la, audio la..sumer2 r bende2 berkaitan ngan teknikal...bahagian persembahan pown kadang2 kene gak r...so, nk dijadikan citer, en syakir kene handle persembahan...dier mintak tulun sape2 yang nk join koir dier pagi esok..kalau ikutkan memang aku nk tulun...tp nk wat cmner, pg esok memang aku ader klas...aku ader klas broadcast n bende tuh memang wajib dtg...ta kire la mcm mane, kene dtg gak...ta caye tgk bawah nh..

dah dpt arahan dah nh...

okeh la...tu jek nk citer dulu..t ader mase aku hapdet ag...tatata

adios..
assalamualaikum...

Tuesday, April 27, 2010

korg ta normal kalau ta rase pape....

Assalamualaikum....

ini akuh..=)

Citer nh aku saje2 jek post..tade pape niat selain aku nk epi2 jek...ta salah kan kalau kiter wat orang epi kan...tadi ngah search2 bende kat tenet tadi tetibe jumpe satu citer nh...cm best je lak..korg jgn hengat bukan2 ek...ye r, kang ader plak kater, 

ek elleh, pakai tudung tp ntah hape2 yang kaw post...
bek buang je tudung kaw tuh..


Cerita 1

Aminah merenung batang yang semakin menegak itu, dia terus mengusap-usap batang tersebut, kelihatan air putih mengalir keluar.

Aminah pun menjerit “..Nek lemang ni nak buat macam mana, dah masak rasanya..”..


Cerita 2

Jalal meramas-ramas kemuncak kedua-dua bukit kecil itu, hatinya puas dan semangatnya semakin berkobar-kobar, jari-jemarinya terus menguli tanpa henti. 

Jalal tidak sabar hendak menyiapkan model untuk projek sainsnya itu yang bertajuk “bentuk muka bumi di kawasan berbukit bukau.”


Cerita 3 

Zamrul menghisap-hisap puting itu dengan berhat-hati dan perlahan, dia tidak mahu tergesa-gesa, sesekali lidah nya menyentuh lembut hujung puting itu dan menyedut keluar sedikit susu …

”cehhh masih panas, dah dekat satu jam aku rendam dalam air suam pun masih panas” Anak Zack yang masih bayi terus menangis meminta susu. Zamrul semakin tension.


Cerita 4

Idham menjerit sambil menhenjut-henjut badannya dengan rakus dan kasar “Come on baby, lets make it…”..katanya berulang-ulang kali tanpa henti. 

Kemuncaknya semakin tiba dan Idham kelihatan semakin rakus memacu kudanya untuk menamatkan perlumbaan itu, dia bertekad untuk memenangi tempat pertama dalam perlumbaan itu.


Cerita 5

Bahagian belakang kereta itu bergegar dan berhenjut-henjut. Alman yang dari tadi mengintip dari celah-celah pokok dapat melihat dua susuk tubuh manusia sedang melakukan sesuatu didalam kegelapan itu. Alman terus mendiamkan diri, dia takut kehadirannya akan disedari. 

Tetapi setelah lama mengintip Alman pun lantas bangun dan segera menawarkan khidmatnya untukmembantu mereka menukarkan tayar kereta mereka yang pancit itu.


** Kesimpulannya, klau korang ta rase pape pasal seks time bace citer2 kat atas, sahih korg ta normal. tp kalau korg terpk kan nye….jangan ler korg risau, sebab korg adalah seorang yang normal..tp toksah la duk pikir 18SX jer ekh..hahhaa
aku normal...KORANG MACAM MANA?  hehehee

adios..
assalamualaikum....

korg taw ke fungsi jari telunjuk???

Assalamualaikum...


pagi tadi ade kelas bi..patutnyer final presentation arinh...tp disebabkan bob ta dtg, so kitorg ta jadi present...madam ckp rabu nh..sharp on time kul 2 petang okeh....no more excuse da..hohoho..tape2..demi final present aku akan teruskan perjuangan aku nh gak..hahaha...


pagi tadi pown aku ader shooting gak..nak abeskan tuk iklan yang ke2...khamis nh dah pre presentation...aduyai..mintak2 bob sempat lah edit...takot aku dowh..tamaw aku repeat da...cukup2 lah aku duk perlis nh...ta larat da kau rase nk duk lelame ag...



mungkin kah aku cmnh??
hahahah

sebenarnye aku ngah wat skrip tuk present projek radio esok..aduyai...pening gak an nk wat skrip nh...nk wat cmner, keje last minute cmnh r...baru padan muke aku nh...arituh tanak buat...esok nk present, mlm nh baru terhegeh2...da r aku ngan bob jd dj sok...aduyai...ta ley bayang btol r cmner kecoh nyer radio aku nh...huu...


okeh2...tamaw tensen2...aku nk share satu citer yang ley wat korg senyum sorg2 depan komputer/lappy korg yang aku amek dari SINI


citer tuh cmnh >>>


tapak tangan + jari

Ketika Abu masih kecil dia diajar oleh ayahnya tentang fungsi-fungsi jari tangan...

"Jari telunjuk berfungsi untuk menunjuk sesuatu.. Ibu jari pula kamu gunakan untuk membuka buku.. jari kelingking untuk mengorek hidung.. jari manis untuk tempat cincin dan fungsi jari tengah... nanti Ayah ajarkan bila kamu sudah berkahwin " kata si ayah.


Dua puluh tahun kemudian.. Abu melangsungkan hari perkahwinannya. Malamnya Abu menemui ayahnya.


"Dulu ayah pernah berjanji akan memberitahu fungsi jari tengah bila saya sudah berkahwin.. Hari ini saya sudah berkahwin.. jadi sekarang tiba saatnya Ayah memberitahukannya."


Ayah Abu membisikkan di telinganya..


"Malam petama ini kamu pasti akan melakukan *tut* ngan isteri kamu. Kemungkinan besar kamu akan melakukannya beberapa kali sehingga kamu keletihan..Pada saat itulah jika isterimu meminta lagi.. kamu gunakan jari tengahmu... tundingkan pada mukanya dan katakan...


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


"Jangan mengada-ngada.. pergi tido!!!"




p/s: hahaha...korang ingat aper ha????aku ta citer lucah okeh..=p

en3 nh aku post saje2 jek...tade pape pown niat jahat okeh..juz nk wat korg2 senyum jek...=))

adios..
assalamualaikum...

Monday, April 26, 2010

maaf aku pohon....

Assalamualaikum...

pes skali, aku wat en3 nh khas tuk cik/en/puan/ anonymous...

sebabnyer dier da tegur aku bende yg aku sendiri ta perasan...mekaseh yer cik/en/puan/ anonymous...tp lenkali, tinggal2 kanlah name o url blog anda...ley gak kiter kenal2 an...

teguran yg cik/en/puan/ anonymous buat tuh mcm nh..

pakai tudung tapi entri title pon dah ada wadefak nak buat apa , mulut lancang pakai tudung pon tak guna, sama jelah martabat kau dengan orang yang comolot depan orang ramai tu

thanx yer cik/en/puan/anonymous...


aku manusia biasa yg sentiasa ta lepas dr kesilapan...


pada kawan2 yg len pown same gak...im really2 sori yer...=)
peace no war..

adios
assalamualaikum...

apsal kaw buat prangai cm setan???

Assalamualaikum...


memule aku nk mintak maap kalau en3 kali nh memaparkan bahasa yang sgt2 ta sopan tuk korg2 yang dtg lawat sini...aku akui aku memang agak kuang ajar time nk wat en3 nh...so, tolong tegur aku kalau aku wat salah yer...=)


aku tuk arinh

sori yer kawan2...arinh aku agak bizi...arinh aku ader shooting tuk final projek aku...ingat kan leh abeskan shoot ari..tp ta pat gak sebab cuaca ta mengizinkan...ujan lebat kat kangar + petir ngan kilat...lagi la aku takot...

wadefak kaw pakai tudung tp kaw tunjuk kat org kaw prangai cam setan???

stop shoot lebey kurang kul kul 4 camtuh r aku rase..then tadi, ader plak org wat wayang free..memang sgt2 kuang ajar lah kan..ader 3  kapel..2 kapel tuh yg gurlz dier pakai tudung...perghhh, agak panas ati aku tgk gak la..

wei mangkuk hayun..kalau ko nak buat bende ta senonoh, nk cium molot bagai, ta payah la nk bertudung bangang...
ko bogel jek terus..
da tentu2 lah memang berdosa...
bengong btol la...

memang aku agak panas la...td nk snap pic dorg ta pat...poji jek sempat record aksi2 bangang diorg tuh...seriyes bangang la aku ckp an..aku nk gak tgk dorg kene sambar ngan petir tadi...seb bek ta kene...ye r..tengah2 ujan lebat + n petir ngan kilat ley buat bende2 ta senonoh cmtuh..ta ke bangang...kalau kene sambar petir ta ke sia2...mangkuk tingkat btol la dorg tuh...

aku nh pown tade la baek mane pown...pakai tudung ngan tshirt...pakai gak tudung ngan tshirt + jeans...tp ta de la aku buat bende2 bangang tuh...aku taw aku pown banyak lagi nk kene belajar pasal tudung n pakaian nh sumer...tp atleast aku tak comolot bagai depan org ramai + dengan org yg memang tak halal tuk aku wat cmtuh okeh...

org skang nh dah ley kate, 

ala, pakai tudung labuh tuh bukan baek mane pown...
ko tgk yg kene tangkap basah tuh sumer budak2 yg pakai tudung labuh tuh...

tgk, kaw dah rosak kan pikiran2 org2 luar ngan perangai kaw tuh...padahal bukan sumer yg pakai tudung tuh wat prangai bangang cam kaw....sebab kan org2 cam kaw nh la name2 org yg pakai tudung nh busuk..ko taw BUSUK...org dah ta respek da org yg pakai tudung..tudung nh skang dah jadi trend je da...kalau rase rimas, ta yah pakai..bukak jek..tade hal..yang lagi ta ley bla ley wat statement

ta ready lagi nk pakai tudung...

kan comey pakai tudung cmnh..

kepala hotak kaw ta ready...mazhab mane kaw gune smpai kene ready nk pakai tudung baru kene pakai...kaw taw ta tudung tuh memang wajib okeh...aku ulang ag skali W.A.J.I.B.... bende W.A.J.I.B nh kalau ta buat dosa..kaw taw ta DOSA...memang la kaw ley kate



ek, eleh, kaw nk kecoh2 pahal...
kubur masing2 kan...
bukan kaw tanggung dosa aku pown..

wei mangkuk...kalau aku ta tegur kaw, aku dah kire subahat bengong...same gak aku dapat dosa nyer...aku nh amal dah la ta seberapa mane...jangan lah kaw tambah dosa yang memang aku tak buat dah...laen lah kaw, amal memang dah cukup nk wat bekalan smpai SANE...so tadehal la wat dosa sesikit nh an....

insyaALLAH suatu hari aku nak jd cmnh...=)

entahlah...dunia dah akhir zaman...macam2 bende jadi...bagi aku bende2 cmnh ta ley nk salahkan mak abah dorg...yang buat bende2 ta senonoh nh bukan budak umur 3 @ 4 tahun..kalau 3 @ 4 tahun da memang aku rotan jek...tadehal..nh dah ghopong dah bak kate abah aku...kalau nikah anak dah 5 @ 6 dah...bende nh sebenarnye based on iman dalam diri...kalau iman senipis kulit bawang memang hancus la idup kaw....

aku nh iman ta de la tebal mane..semayang tuh kadang2 ader gak kantoi..tp kalau boleh aku akan cube tanak bagi kantoi...korg pown same la...kalau stakat g dating ngan pakwe @ ngan awek tuh ape salah nyer kalau time masuk waktu jek ajak g smyang...bukan amek mase lame mane pown..paling hampeh pown 15 minit la..ye r, yg pempuan nh kang sebuk nk make up bagai blik smule...lam hand bag korg tuh letak r cuci muke ke hape ke segala bagai la yg ley korg wat nk basuh make up korg time nk smayang tuh...

okeh..dah abes...nh tuk en3 arinh..aku arap tade sape la yang nk banned aku pasal en3 arinh...aku ta mampu nk sound depan2...aku taw aku ta kuat...so, kat blog nh la aku ley sound sesikit...aku tanak la stakat wat blog nh org dtg bace pastuh blah cmtuh jek..atlaest ader bende yg dorg ley pk jap...


renung2 kan dan selamat beramal..

adios..




assalamualaikum....

Saturday, April 24, 2010

sakit kepale.....

Assalamualaikum...


kepala aku sakit...

aduyai..kepala tetibe berdenyut denyut la plak..bukan berdenyut kat atas kepala..tp berdenyut kat area mate...apsal ntah..nak kate aku ta pakai spek, da memang2 aku ta bukak da spek nh...takan rabun aku bertambah ag...aduhhh..tanak la wei..aku kalau bley tanak da pakai spek nh...rase cam ader bende halang jek kat mate aku nh...nk pakai konteks lens lagi lah aku tanak...kalau ta leceh tape, nh kang nk kene cuci bagai la..taleh bwk tdo la..tuh yang payah...spek yang aku gune nh pown kengkadang aku luper letak mane, time tdo pown luper nk tanggal, nh plak nk kene gune konteks lens..mampos ta bukak la mate aku pas nh..

b4 semayang maggrib tadi aku da usha minyak bam serai shasha...lam ati da kate...chantekk..ader minyak..ley gak aku sapu kat tengkuk...pas da sapu sumer, aku g smayang maghrib...pas abes maghrib, hengatkan ilang sakit pale tuh..rupe2nyer lagi bertambah..aduyaiii...nk tdo aku malas..sebab kang da ta bangun...asgment ader lagi yang ta buat..sok nk shooting...tinggal lebey kurang 5 minggu camtuh la aku kat cnh..perghhh..giler r..banyak bende ta setel ag siot...huu

ok k..aku ngah rajen nk siapkan buku da making tuk grup aku nh..ngah try nk gune software photoshop element...baru nk explore...ta penah2 aku gune b4 nh...sesape yang terer gune software nh tulun2 la ajar ek...huu

adios...
assalamualaikum...

aku suh emel la bukan letak kat mukabuku...

Assalamualaikum...


hye korg2..thanx yer sebab dtg n menjenguk blog yang hebat ta seberapa nh...=) semalam hengat nk menghapdet belog..tp kul doblas camtuh aku da ilang dalam mimpi...pastuh kul 4 tersedar aku tgk lappy terchenta nh still on n internet still connect...lam ati aku terkompius jap..sebab b4 tdi td aku ase internet tuh memang dah dc..musykil nh...pastuh aku bangun n off  lappy aku n smbung tdo balik...kul 6 lebey tersedar then terus subuh...pas subuh aku layan balik mate nh..tup2 dah kul 11 lebey baru terhegeh2 nk bangun..hahaha...

tadi time aku bukak belog terchenta nh, aku tgk kat ruangan kire2 tuh dah 2894..rase cm pelik...terus aku bukak emel..ye r, b4 nh kan aku dah janji sape dpt no 2885 [sini] print screen page tuh then terus emel kat aku...sebab akku nk bg topup free..tp tade pown emel..aku jd musykil...pastuh aku usha fezbuk aku..tetibe ader sorg membe aku post gmbr yg kat bawah nh...

kalau nk gmbr lagi jelas tekan SINI

memule aku ta paham ngan caption dier wat tuh..pastuh biler aku pk balik mesti ader sumthing nh..then aku pown tenung gmbr tuh lelame...yeaahhh..finally i understand it..

NSA tahniah yer..t aku bg topup free tuh...dun wori okeh...aku da janji so, kompom aku akan bg..

okeh..tuh je nk hapdet...t aku dah kaye sket aku wat lagi cmnh ek..hee..=))

adios..
assalamualaikum...


Friday, April 23, 2010

wtf kaw nk amek gambar aku cmtuh????

Assalamualaikum...


salam jumaat tuk sumer....perut aku lapar la plak...tadi best ooo tido smpai petang..seb bek ta terlepas asar..huu..sedar2 ujan lebat lak tuh..tp cuaca panas..berpeluh2 aku...tengah2 syok tdo smpai aku ta sedar yana kuar g cafe...paling ta ley bla, dier ley amek gmbr aku tgh tdo then anta kat sha2..wtf???sumpah aku benci...ntah malas nk bising...

okeh, malas nk marah...jom layan citer yg ley wat korg gelak memalam nh..dah2..tamaw tension2...cet, padahal aku yang ngah bengang nh..hahahaha...=)

jom layannnn....

Ada sepasang pengantin baru berada di kamar pengantin, di malam pertama. Pada tengah malam itu, tiba-tiba isterinya mengerang, “Adoi.. Sakitnya bang… ! Macam mana ni bang..?”
Suaminya lantas menenangkan isterinya, “Jangan nangis Sayang.. Nanti emak ayah dengar.. Mereka mungkin belum tidur lagi tu..” Kebetulan bilik mertua hanya bersebelahan kamar tidur pengantin.
Tapi kerana tidak dapat menahan sakit, isterinya tambah kuat mengerang. Mahu tidak mahu, si suami pun berkata, kali ini kuat sedikit suaranya: “Sabar Sayang! Tahan saja.. Esok baru cabut.”
Sejak dari tadi si mertua lelaki masih belum tidur. Dia memang terdengar anak perempuannya mengerang, tadi dia tidak peduli, biasalah malam pengantin, fikirnya. Tapi kali ini dia sudah hilang sabar. Dia bangun, pergi ke bilik sebelah lantas menendang pintu kamar pengantin.
Dengan rasa geram bapa mertua berteriak: “Ni apa kena ni? Tak faham ke? Anak aku boleh mati kalau besok baru kau nak cabut! CABUT SEKARANG JUGA!”
Terkejut besarlah kedua pengantin tu. Sambil tersipu-sipu pengantin perempuan pun berkata kepada ayahnya: “Abah, takkan sakit gigi pun boleh mati.. Lagipun manalah ada Klinik Gigi yang buka 24 jam?”.

nota jari ku : len kali jgn amek bilik penganten sebelah bilik mak bapak mertua..hahaha...

adios..
assalamualaikum...

extra tuh pown penting la...

Assalamualaikum...


ari nh da ari jumaat kan...huiyooo..rasenyer baru semalam aku rase ari jumaat, arinh da jumaat balik....giler cepatkan mase berlalu...sedar x sedar kiter dah pown ader kat akhir zaman skang nh...kalau tgk blik care idup masyarakat melayu skang nh aku rase da terbalik jd cam zaman dulu da..zaman jahiliyah....maksiat sini sane, buang bayi ikut suker abah ngan uwan dier jek...kalau rase nk kuang ajar dier buat...entahlah...semakin canggih teknologi nh, semakin teruk manusia sebenarnye...

demi masa,sesungguhnya manusia benar benar dalam kerugian melainkan mereka yang beriman dan mengerjakan amal soleh serta nasihat menasihati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran.
[surah al asr ayat 1-3]

okeh...abes tazkirah tengah ari jumaat...aku nak start story pasal idup aku sepanjang separuh ari nh plak..semalam ta bape rajen nak hapdet blog..so, ta byk en3 semalam..=))
arinh aku shooting...ntah la, terasa banyak sgt2 dugaan shooting arinh..tataw nk ckp cmner..yang pasti aku terasa kepenatan tuh...tp tengah ari nh ta rase nk tdo la plak..sebab kalau aku tdo kompom2 ta bangun nk g klas kul 3 jap ag...

baby nh pown da penat da...

pagi td, pepagi bute syam da tpon aku...ajak g umah depan..dlm perjalanan kitorg borak pasal pelakon tuk citer nh....nk cari pelakon tambahan je pown...aku ulang sekali lagi PELAKON TAMBAHAN okeh..tp ya ALLAH...aku terasa nh la dugaan shooting yg paling aku terasa sgt2..punye la susah nk cari...sampai umah depan syam da msg cik ema [pelakon utama] gtaw arinh kansel shoot..talent kami tade..then 5 minit cmtuh puan zaitun tpon syam...nk tanak kene shoot gak arinh..aku ajak dorg g arau cari kat sane plak..cari punye cari dapat..alhamdulillah..thanx sgt2 kat aunty yg tolong tadi..event aunty nh indian, tp dier still nk tolong..thanx sgt2 aunty...pas da dapat extra talent, kitorg balik poli...setup teknikal sumer...siap sumer2 lam kul doblas..then aku ngan yana anta aunty nh blik..smpai poli kul 1 lebey...ya ALLAH memang sgt2 penat...aku rase nh la shooting yg paling penat aku rase...walhal satu scene je pown...ader 3 shot..tp dugaan nk buat nh macam2...ape pown bersyukur sgt biler dah setel tuk arinh..tinggal tuk ahad nh jek...mintak2 sumer nyer berjalan ngan lancar...

okeh...tade citer best pown nk story ag..jap ag nk mandi nk g klas plak...t aku hapdet bg citer2 yg best plak ek..

walau penat tetap menten comel okeh..hahahha
(sile percaya)

adios..
assalamualaikum.. 

Thursday, April 22, 2010

khas untuk isteri / awek / kekaseh tersayang

Assalamualaikum...


en3 kali nh aku nk time kaseh kat incik nh...aku tade idea nk berblogger malam nh..so, aku g blogwalking jek td n jumpe en3 bawah nh yang cam best jek..=))..btol, ta caye korg siler bace yer...


Untuk isteri / awek/ kekasih tersayang*, 
Dimana saja berada 
Ayang /Anja / Honey /Darling / Dinda / Intan payung / gunung berapi etc 

*potong mane yg tak berkenaan..
 
1. Seperti yang sedia maklum , abang setiap bulan terpaksa menghadapi perangai ayang yang berubah mengikut pasang surut bulan setiap bulan tanpa gagal. Abang selalu menjaga hati ayang tanpa gagal ketika kedatangan period ayang tanpa soal. Abang jaga ayang bagaikan menatang minyak yang penuh. Amat besarnya pengorbanan yang abang lakukan selama ini untuk menjaga kerukunan perhubungan kita yang telah bertapak sejak lama? Kini relakah ayang melakukan pengorbanan yang agak kecil terhadap abang? 


2. Dr. Joseph Blatter dari Klinik FIFA telah mengesahkan yang abang akan mengalami period abang yang hanya berlaku 4 tahun sekali ini dari 11hb Jun 2010 hingga 11hb Julai 2010. Kesan period ini mungkin akan berlanjutan sehingga seminggu selepas tarikh tersebut. Abang akan menghadapi masalah untuk tidur malam dan mungkin berjaga hingga ke awal pagi Untuk mengurangkantekanan dan mood abang dalam tempoh tersebut, preskripsi dan cadangan di bawah ini telah disarankan :-


3. Dalam tempoh tersebut ayang dikehendaki sentiasa membaca berita sukan pada akhbar harian yang menfokus tentang World Cup 2010. Jika ayang gagal melakukan perkara ini, ayang mungkin rasa 
terabai jika tidak dapat berkomunikasi dengan baik dengan abang pada masa tersebut. Oleh itu ayang janganlah komplen jika rasa diri diabaikan dalam masa period ini. 


4. Dalam tempoh period abang ini adalah dimaklumkan bahawa ayang akan diberi kebebasan untuk menonton rancangan tv kegemaran ayang bermula dari 6 pagi hingga ke 9 malam. Manakala dari 9 malam ke 6 pagi, abang yang akan memegang remote control dan hak memilih chanel yang digemari. Ayang dilarang sama sekali mengerling ke arah remote control pada masa tersebut. 


5. Jika ayang terpaksa melintasi di hadapan tv di waktu tersebut, ayang hendaklah tunggu sehingga masa rehat atau commercial break ataupun merangkak perlahan-lahan agar tidak menganggu konsentrasi abang. Jika ayang bercadang untuk berbogel di hadapan tv pada waktu tersebut, pastikan ayang memakai pakaian semula selepas itu kerana abang takut ayang akan demam kerana kesejukan. Abang takut abang tidak mempunyai masa untuk membawa ayang ke klinik dan juga melayan ayang selepas itu. 


6. Semasa perlawanan langsung disiarkan, abang seakan buta, pekak dan juga bisu kecuali bila abang memerlukan pertolongan ayang untuk membuat air atau mengambil makanan ringan. Kasih sayang abang akan bertambah kepada ayang jika ayang sentiasa memastikan makanan ringan sentiasa tersedia untuk abang semasa perlawanan berlangsung. 


7. Ayang adalah dialu-alukan untuk duduk dan menikmati perlawanan bersama abang tetapi ayang hanya boleh bercakap semasa half time atau commercial break. Ayang dilarang sama sekali menggoda abang 
pada masa ini terutama jika pasukan yang abang sokong sedangketinggalan atau berada diambang kekalahan.


8. Replay untuk setiap gol yang dijaringkan adalah amat penting. Berapa kali replay disiarkan abang tetap mahu melihatnya. Ayang tak perlu merungut mengata bahawa gol tu dah tengok kenapa nak tengok lagi? 


9. Ayang perlu memberitau saudara mara atau rakan karib bahwa jemputan ke jamuan atau kenduri yang diadakan selepas 9 malam ke atas yang memerlukan kehadiran abang tidak dapat dipenuhi kerana abang tak nak pergi. 


10. Jika kawan abang menjemput kita ke rumah mereka untuk menyaksikan perlawanan langsung bersama-sama, maka ayang perlu bersiap sedia dengan kadar segera? 


11. Selepas period abang ini abih..ayang dilarang merungut : sib baik world cup 4 tahun sekali jer? kerana abang telah immune dengan rungutan tersebut dan juga selepas period ini akan ada pula English League, Italian League, UEFA League, Piala Malaysia dan lain-lain. 


12. Atas kerjasama dan timbang rasa ayang ini, jika pasukan yang abang sokong menang piala dunia atau player yang abang sokongmenang kasut atau bola emas..pandai- pandai la ayang bodek abang untuk dapatkan hadiah?. Jika sebaliknya? hendaklah ayang turut berduka?.


13. Akhir kata. Majulah sukan untuk negara!.Abang yang sentiasa menyayangimu walaupun period ayang datang setiap bulan.


Suami / bf / kekasih yang tersayang * 
* potong mana yang tidak berkenaan.

adios..
assalamualaikum...

Sape yang curang??kaw ke aku?

Assalamualaikum....


arinh tadi aku bangun biler matahari da nek mencanak kat tengah dunia..huu..kul doblas baru mangun..teruk an anak dara nh..huu..nak wat cmner tade klas pg...da bangun pastuh tade pape nk wat..so, smbung r tdo balik..hahahah...walhal asgment bersepah2 nh...aduyai..pening pale r pk pasal asgment nh...tp tape..tinggal ag lebey kurang 5 minggu jek kehidupan aku kat cnh..doa2kan lah yer memang btol 5 minggu..tamaw r tambah2 lagi...huu..=))

cam bese r xtvt aku kalau da lepak kat bilik..on lappy pastuh da kompom2 la on tenet..fb ngan blogging da jd kemestian..kalau ta buat rase cam ta complete jek idup aku nh..aduyai..bende2 ta berpekdah cmnh memang suke buat...dush..dush..dush...insaf la nana ooiii...=))

tadi aku jumpe satu citer kat fb koleksi lawak jenaka untuk release tensen....so, aku nk share citer tuh..sekadar nk heve fun jek..nk bagi korg2 yang ngah tensen tuh gelak2..ley la ilangkan tensen tuh..=))

Tajuk : curang

Juliana : "Abang Mie... Jom la datang rumah... saya rindu la.. lagipun suami saya pergi oversea tadi.."
Helmi : "baiklah malam esok abang pergi tau... nanti pandai la abang tipu isteri abang tu.."
Juliana : "Oh ya.. sebelum datang esok.. abang cukur misai kasi licin dulu ye.. abang tahu kan...
saya suka lelaki yg baby-face."

Helmi : "Alamak...
yang ni susah sikit..
isteri abang suka abang simpan
misai ni nanti dia marah plak"

Juliana : "Alaaa... abang ni nak jumpa saya ke tak nie?"
Helmi : "oklah.. oklah..
Ana punya pasal..
apa saja abang sanggup"

Keesokan paginya,
semasa Helmi hendak keluar
untuk ke pejabat
dia telah memesan kepada isterinya yang dia pulang lewat malam ini kerana ada mesyuarat penting...
dan di pejabatnya.. Helmi telah mencukur misainya sampai licin..

Jam 4 pagi ketika Helmi balik ke rumahnya... isterinya sudah tidur...
Dengan perlahan Helmi salin baju dan naik ke tempat tidur...
tiba-tiba isterinya tersedar lalu meraba-raba wajah Helmi yang licin itu dalam kegelapan...
dan berkata... "Kenapa kau tak balik lagi Jalil... kejap lagi suami akak balik ...!!"

ishk..ishk..
siapa yang curang nieeeeeeee.......
heheheheheh........

adios..
assalamualaikum...

Cool kan gmbr2 nh sumer....

Assalamualaikum....


manusia nh kreatif kan...ta caye tgk gmbr nh..maleh tulis panjang2..=))



aper yg korg nampak??


bape ekor kuder korg nampak???


korg agak2 ader lagi ta rusa kat situ???


budak nh buat puzzle ke dier yg jd puzzle nh??


la..org rupenyer...


yang tengah2 tuh mane ats dier ek...


pintal kan ia...


nampak ta ader 4 org??


sape paling tinggi??


muka org ke ader tulisan???


kalau yg pempuan mesti npk LIFT
kalau laki plak mst npk bongkah warna itam..
tul x??


cari ape yang dah tertulis tuh...


bulatan nh ley gerak siottt...

okeh..tuh jek nk tunjuk...

adios..
assalamualaikum...

apsal sumer salah pempuan??laki perfect sgt ker???

Assalamualaikum...


hye korg2 sumer...pekabo???hope korg2 sehat lah yer..sesape yang rase nk demam ke or rase ta sehat ke or rase masin ke atau ape jugak yg korg rase skang nh, siler2 lah amek pendekatan yang sewajarnye ye...aku nk tulun ta ley...tuh diri korg..so, aku juz ley tulun cakap kan je lah yer..hee..=))

ptg tadi aku hengat nk hapdet blog terchenta nh...tp disebabkan aku khusyuk sesgt bace novel, langsung aku bunuh je niat tuh...4 jam abes satu novel yang kire2 500 pages..giler kan aku nh..sebab tuh famili n kengkawan aku kate aku antu novel..kalau da dpt novel sori la nk buat pape ag....kalau org ngah ckp ngan aku pown aku juz dengar je tp ta pandang langsung org tuh...hahaha..sori la yer...aku memang cenggini...kalau dah start bace tuh jangan lah ader sesape nk kaco...memang ta dapek la jeppp...

penah dulu aku bace 2 novel lam 1 malam...start dr kul 9 malam smpai kul 6 baru abes 2 novel tuh....esoknyer aku kene marah ngan mak aku sebab aku ta tulun dier wat keje umah..hahaha..cmner nak tulun nyer...pas subuh cover tdo yang tertinggal tuh..bukan ter sebenarnye, sengaja..hahaha..mane la mak aku ta hangen...

memule epi jek...

sebut pasal novel kan, aku teringat ader saty novel yang aku bace dulu..ta hengat tajuk aper..tp citer tuh memang best..pasal anak...pasal satu kapel nh da lame kawen tp tader rezki nk ader anak..ye r, tuh kan sumer keje TUHAN..kiter ley usaha jek..tp aku pelik taw, biler da lame sgt kawen an, tade anak pastuh yang laki nh mesti nk slhkan pempuan kan...famili laki besenyer pown same...pastuh mule r berangan2 nk pasang ag 1...ish, sakit ati tol aku la..huu...teremo plak..

pastuh jd cmnh plak...=(

tp btol an, slalu cmtuh la kan...kawen, then tade anak ag pastuh gaduh, pempuan gak yang salah...sumer pempuan yg ta btul...yang laki sumer btol..dush..dush..dush...

okeh..da telebey suda aku merapu...pade yang ta paham, sori..malam nh palotak aku ta bape centre sgt da..hahaha...
nh cover depan novel tuh..

nota aku sendiri : aku da ingat da tajuk novel tuh..biarkan aku menangis by norhayati berahim..

adios..
assalamualaikum....

Manusia memang tataw bk bersyukur kan...

assalamualaikum...


cuaca skang nh agak ta menentu kan...kat perlis skang memang panas tahap dewa da...bayangkan duk lepak lam bilik pown da berpeluh2 cam baru pas joging kat padang taw ta..memang panas r...ta kire malam ke pagi ke petang ke..keadaan tetap same...kalau ujan lagi la..pas ujan ingat kan sejuk, tp wap2 tuh naek buat lagi tmbah panas...bukan nk bersungut atau merungut tp itu yang aku rase skang...rase cam tanak pakai baju jek duk kat bilik...huuu...


cam malam nh ha...td de gak aku dengar bunyi2 guruh...lam ati da ckp r..alhamdulillah..ujan gak malam nh..tp smpai skang cam ta jd la plak...kalau leyh sehari tuh aku nk mandi lam 10 kali je...huu..


dush...dush...dush.astaghfirullahalzim...ape la aku nh...baru dugaan sket da merungut..biler panas nk sejuk..biler sejuk nk panas..tataw bersyukur langsung...ya ALLAH, ampunkan dosa hambaMU ini ya ALLAH......


okeh yer..time panas2 nh, kiter kene banyak minum air masak taw....panas2 cmnh macam2 penyakit ley dtg...so, jgn la banyak sgt minum air yg berais..kang skt tekak la plak..biler da skit tekak kang ader je penyakit lain yg ikot...tmbh2 skang gelombang H1N1 da dtg balik...so, korg2 kat luar sane tuh jage kesihatan leklok yer...kalau ader tande2 nk demam tuh cepat g jumpe doktor or g klinik...takot kang jadi tambah teruk lagi susah...


okeh la...t aku hapdet ag..internet tetibe cam nk demam plak...


nota mulut aku : incik celcom, saye bayar tuk gune tenet tetiap bulan hokeh..bukan tuk buat hiasan berokben nih...

Wednesday, April 21, 2010

CONTEST : Apa Saya Nak Buat Kalau Diberi RM100

Assalamualaikum...


aku nk duit nh..=))

Da lame aku ngidam nak wat en3 nh...tapi ader je halangan nyer...bese la, bukan senang nk dapat duit free tuh..hee...time kaseh ye kat incik lelaki ini sebab wat contest nh...mane la taw kot2 ader rezki aku nk menang an....kalau ta menang rm30 dapat menang rm100 pown jadilah kan...hee..=)

okeh k..nak start story da nh...

intro >>>>>>>>>>>>>
kalau lah aku dapat rm100, 
aku akan ader duit rm10 tuh 10 helai,
mule2 aku akan bau dulu...
kemudian aku akan amek gmbr duit tuh sebab nk post kat blog...
mari mari mari...mari bg aku rm100... 
[siler nyanyi ikut rentak lam citer jutawan fakir yer..=)]

aku suker citer nh..

okeh..penat da nyanyi nh...so, tuh baru intro...nk citer panjang ag nh...jangan mara a incik lelaki ini...=))

memula an, kalau r aku dipilih tok dpt rm100 nh pas da baw ngan amek gambar an, [ala, tamaw r kalau, dapat je r ley ta..huu

1. memula skali kompom2 la aku kene ckp alhamdulillah an....ye r, kene r bersyukur dowh..nih sumer rezki ALLAH bg..

alhamdulillah...

2. pastuh an, bende yg memang aku nk wat ngan duit rm100 nh, aku nk beli tiket bas....aku nk balik n9...da lame da ta blik..dekat 2 bulan da...so incik lelaki ini tolong la...tulun la bg aku menang contest nh..huuuu..=)...nak balik n9 tambang bas da rm50...

nak g beli tiket ag..

3. pastuh ader lebey ag rm50 an, aku nk sedekah r..ye r, org kate kalau ader rezki lebey elok r kiter agih2 kan...baru berkat dowh...tapi tade r smpai rm50..aku nk blanje gak dowh

kalau ley derma kat sini pown okeh gak...

4. pastuh kalau ader lebey lagi, aku nk belikan adeq aku pensel sebab dier nak amek pekse ujung taun nh...mane r taw berkat duit nh adeq2 aku akan lulus ngan cemerlang an...=))

aku akan beli 2 kotak tuk adeq aku...=]

5. yang nh last, kalau ader lebey lagi an, aku nk ajak mak abah aku g makan laksa kat tempat yang paling best kat area umah aku..asek diorg je an blanje aku, kali nh biar r aku lak blanje dorg...

mak abah, t akak banje mak abah makan laksa nh ek...=)

okeh da abes da...aku pown da wat kire2..so, cukup r nk buat sumer2 yang aku senarai kan kat atas nh kalau aku dapat rm100 dari incik lelaki ini..

so, incik lelaki ini, tulun r bagi aku menang..ley r...hee..kalau korg2 nk join gak korg ley r click sini...

adios..
assalamualaikum...
 

The Journey Of Nana Template by Ipietoon Cute Blog Design