Engkorang Yang Best

Wednesday, April 21, 2010

CONTEST : Apa Saya Nak Buat Kalau Diberi RM100

Assalamualaikum...


aku nk duit nh..=))

Da lame aku ngidam nak wat en3 nh...tapi ader je halangan nyer...bese la, bukan senang nk dapat duit free tuh..hee...time kaseh ye kat incik lelaki ini sebab wat contest nh...mane la taw kot2 ader rezki aku nk menang an....kalau ta menang rm30 dapat menang rm100 pown jadilah kan...hee..=)

okeh k..nak start story da nh...

intro >>>>>>>>>>>>>
kalau lah aku dapat rm100, 
aku akan ader duit rm10 tuh 10 helai,
mule2 aku akan bau dulu...
kemudian aku akan amek gmbr duit tuh sebab nk post kat blog...
mari mari mari...mari bg aku rm100... 
[siler nyanyi ikut rentak lam citer jutawan fakir yer..=)]

aku suker citer nh..

okeh..penat da nyanyi nh...so, tuh baru intro...nk citer panjang ag nh...jangan mara a incik lelaki ini...=))

memula an, kalau r aku dipilih tok dpt rm100 nh pas da baw ngan amek gambar an, [ala, tamaw r kalau, dapat je r ley ta..huu

1. memula skali kompom2 la aku kene ckp alhamdulillah an....ye r, kene r bersyukur dowh..nih sumer rezki ALLAH bg..

alhamdulillah...

2. pastuh an, bende yg memang aku nk wat ngan duit rm100 nh, aku nk beli tiket bas....aku nk balik n9...da lame da ta blik..dekat 2 bulan da...so incik lelaki ini tolong la...tulun la bg aku menang contest nh..huuuu..=)...nak balik n9 tambang bas da rm50...

nak g beli tiket ag..

3. pastuh ader lebey ag rm50 an, aku nk sedekah r..ye r, org kate kalau ader rezki lebey elok r kiter agih2 kan...baru berkat dowh...tapi tade r smpai rm50..aku nk blanje gak dowh

kalau ley derma kat sini pown okeh gak...

4. pastuh kalau ader lebey lagi, aku nk belikan adeq aku pensel sebab dier nak amek pekse ujung taun nh...mane r taw berkat duit nh adeq2 aku akan lulus ngan cemerlang an...=))

aku akan beli 2 kotak tuk adeq aku...=]

5. yang nh last, kalau ader lebey lagi an, aku nk ajak mak abah aku g makan laksa kat tempat yang paling best kat area umah aku..asek diorg je an blanje aku, kali nh biar r aku lak blanje dorg...

mak abah, t akak banje mak abah makan laksa nh ek...=)

okeh da abes da...aku pown da wat kire2..so, cukup r nk buat sumer2 yang aku senarai kan kat atas nh kalau aku dapat rm100 dari incik lelaki ini..

so, incik lelaki ini, tulun r bagi aku menang..ley r...hee..kalau korg2 nk join gak korg ley r click sini...

adios..
assalamualaikum...

2 kutukan sopan diterima:

cik zatil said...

huh..kamu anak mithali
nak banje mak bapak
makan lagi tuh..

good..good..hehe

Miss Shizu said...

hee...=))
thanx cik zatil...

 

The Journey Of Nana Template by Ipietoon Cute Blog Design