Engkorang Yang Best

Monday, January 3, 2011

Jom p sekolah...

Assalamualaikum.


dah masuk hari ke tiga bulan satu untuk tahun dua kosong satu satu.mak ai.kejap jek rasa nya.dah tiga hari.maknanya cuti sekolah dah habis.esok dah sekolah.ala,malas rasanya nak sekolah.nak mengadap buku hari hari.nak buat kerja sekolah.nak kena ikut peraturan.kena bangun pagi.berebut bilik air dengan adik aku.kena iron baju,tudung segala.haiissshh.penat la nak buat semua tuh.alamak,kasut tak kapur lagi la pulak.mana kapur ni,time time nak guna ni,time tuh la pulak nak menyorok.aduuhhh.

ehh,jap jap.esok bukan kau kerja ke miss shizu?kau nak p sekolah pahal?apa kau hengat kau muda lagi?jangan nak perasan hokeh.

alamak,lupa pulak.tahun ni dah masuk tahun ke 6 aku tinggalkan alam persekolahan.kejap jek rasa kan.tuh la,dulu time sekolah konon nak cepat cepat habis sekolah.nak sambung study la.lepas tuh nak kerja la.nak pegang duit sendiri konon.sekarang ni baru padan dengan muka aku.bila dah kerja baru taw macam mana susah giloz nak cari duit.bila dah kerja baru timbul rasa nak jadik student balik.sungguh wei.rindu zaman sekolah.zaman budak budak selebet jek.

rindu ngan budak budak ni 


dengan budak 2 orang ni pon rindu jugak..

rasa nak p sambung study jek.tapi bila fikir balik,hutang ptptn yang dah mencecah RM18k tuh,aku rasa macam dah taknak sambung la pulak,tapi kan,zaman sekarang ni,setakat diploma yang aku ada ni macam susah jek nak cari makan.tambah tambah budak budak dah makin bijak sekarang ni.tetiba rasa menyesal ambik kos aku time study dulu.lepas tuh ada lagi rasa menyesal sebab quit alam dulu.kalau 4 tahun lepas aku stay dekat alam tuh,sekarang ni aku dah kerja yang lagi bagus dari sekarang.(ceh,tak bersyukur punya budak.panggg).mungkin ada hikmah untuk ni semua.

aku selalu macam ni.bila tengok kawan kawan yang dah berjaya dari aku,mula lah aku nak menyesal bagai.mula lah pk KALAU lah.menyampah weh ada rasa macam tuh.siyes aku tak suka.sengal ah kaw miss shizu.apahal pulak kau nak menyesal menyesal ni.

dah ah.nak tido ah.kang lagi banyak aku mengarut,lagi banyak KALAU dalam hidup aku.babai.

tak de kaitan dengan entry.saja mencapap

nota kaki kanan -->eh eh,dah bulan satu la.15 hari lagi nak cukup masa.agak agak dah buleh balik lom?huhuhuhuhu

adios
assalamualaikum


5 kutukan sopan diterima:

bact said...

lu nk pegi sekolah..
lintas jalan tgk kiri tgk kanan..
jgn tgk depan
kah kah kah

six.september =_= said...

rajen eh hang mengapur kasut sekolah
aku dulu redah pakai kasut yang tak berkapur ja

Miss Shizu said...

bact --> hahaha.gua kalau bleh nak toleh belakang jek.kehkehkeh..

six.september --> hahaha.macam kapur kasut aku..hahaha

bact said...

gua taw..lu toleh belakang lu nk tgk..
kalo2 mak lu dah tak tgk lu..
lu nk monteng kn..
gua tahu sngt la

Miss Shizu said...

bact --> hahahaha.shhh.jangan gtaw orang lain.kehkehkeh

 

The Journey Of Nana Template by Ipietoon Cute Blog Design