Engkorang Yang Best

Saturday, January 15, 2011

Agak agak lah der nak panas baran sekali pon...

Assalamualaikum.tak dosa taw.


seharian tak berblogging semalam.oh tipu.aku ada update jugak tengah hari semalam sebelum tertidur.ter tu tandanya tak sengaja yer kawan kawan.kehkehkeh.

semalam baru aku cerita pasal mak yang tak guna,ini hari keluar lagi satu cerita yang lebih kurang sama.tapi bukan emak,ayah pulak.damm.aku benci manusia macam ni.mentang mentang kau cuma bagi benih jek.yang kendong ke hulu ke hilir semua si bini.yang tanggung sakit nak beranak pon bini,kau sesedap air batu campur jek p campak budak tuh.

agak agak ah der nak panas baran pon.dah lah lu sebat bini lu dengan tali pinggang.lepas tuh lu hempas lagi anak lu kat lantai sampai patah peha budak tuh.lu tak pikir ke anak bini tuh amanah yang ALLAH bagi kat lu.lu ingat senang ke nak jaga amanah tuh?orang lain kan der,dah bertahun tahun kahwin,tapi takde anak pon.siang malam dorang usaha + doa,tapi still takde rezeki.tapi lu,ALLAH dah bagi kat lu anak bini pon lu tak taw nak bersyukur lagi.ada orang tuh kan der,dah bertahun dia cari jodoh der,tapi still tak dapat dapat lagi.silap silap jadi bujang terlajak der.tapi lu,ALLAH dah bagi bini kat lu.siap package dengan anak lagi tuh der.lu boleh buat gitu der.memang binatang buas lah lu der.siriyes wa cakap lah kan.lu bukan muda lagi der.dah 54 tahun kot.nak sebaya ngan incik abah der.ahlahmak der.rumah tuh dah halau lu der.kubur dah panggil panggil.apsal lah lu buat perangai macam ni der?

der,wa harap sangat lu isap insap la der.tobat la bebanyak.kalau bini lu terima lu balik,alhamdulillah.kalau tak,padan muka lu der.okeh,wa memang tak taw apa masalah rumah tangga lu der,tapi kan der,lu dah tua kot.kalau ada problem dalam reban ayam rumah tangga lu pon der,bincang lah elok elok.lu ingat balik macam mana time lu mula mula beria nak ajak bini lu menikah dulu.tak taw lah gua kalau bini lu yang ajak lu menikah an.

ha korang korang yang kat luar tuh.agak agak la kalau nak panas baran sekalipon.jangan sampai anak bini jadi mangsa weh.kalau korang still tak dapat tangkap lagi apa yang aku membebel ni p kat SINI.korang akan taw apa cerita nya okeh.

adios
assalamualaikum.

4 kutukan sopan diterima:

pak long said...

lakukan sesuatu biar mengikut syariat ..ikut ISLAM anda selamat..

Syafiq Rosli said...

bahaya kan orang panas baran ni

Aizuddin Hanis said...

huhuhu~~ xnk komen psl panas baran..tp klau smpai dah pukul anak dan isteri xptt..marah2 jelah,,hehe

Miss Shizu said...

paklong --> betol3...islam kan agama yang paling benar sebenar benarnya...=)

syafik --> memang pon.bahaya sangat.takot kalau tak leh kontrol time marah...

Aizuddin Hanis --> mesti ko panas baran gak an?hahaha

 

The Journey Of Nana Template by Ipietoon Cute Blog Design