Engkorang Yang Best

Wednesday, January 20, 2010

jiwa indah itu aku...

pagi rabu
lebey kurang 11 lebey
ikut waktu aku

bila hak privasi mula menjadi sensasi...
hati mula sangsi..
gamat seketika dunia dr sunyi..
aku benci ini..
tolong!!!
aku juga perlu privasi..
blog nh aku buat sebab aku nk luah ape aku rase...
ta salah dtg melawat..
aku suka..
aku juga suka melawat blog2 kalian...
mentari pagi bersinar lagi...
jiwa sunyi minta diisi..
hati gusar berkelana...
maaf...
karutan ini untuk aku...
bosan dengan dunia realiti yang semakin hipokrit...
aku lemas dalam udara yang terlalu banyak..
dada sakit mencengkam rusuk..
jatuh terhempas tidak berderai...
kau aku..
dunia kita tak sama...
aku adalah aku yang ta mungkin dapat kau ubah menjadi kaw..
terima aku macam mana aku terima kamu..
jgn paksa aku jd apa yang kamu nk..
tolong!!! 
itu bukan aku...
jiwa kusut makin serabut..
tin kosong mula bergolek..
rumput panjang dipotong pendek..
kaki patah terus terkulai..
aku benci semua ini..

5 kutukan sopan diterima:

jazzeyra said...

okay ke awk nana? mcm tensen je kt poli awk tu.. xbest ker?

cruelgurlz said...

hoo...
ntah la jaz..
da last sem nh mcm2 dugaan la..
sgt2 tensen dibuatnyer...

Wanderer @ Pengembara said...

Nana...bender cam tu ko jangan fikir sangat...orang buat kau...kau jangan pendam dalam hati...cuba maafkan orang tu jangan risau nanti Tuhan mesti balas punya...kalau orang buat kau bengang then kau nak serabut..tu yg buat kau tension. aku cakap based on my experience juga..kalau orang buat aku marah..aku cuba pujuk hati aku untuk terima semua tu sebagai dugaan...ingat kita takkan sengsara kalau kita tak izinkan orang lain bagi kita sengsara. Dia boleh jer cakap apa pada kau...tapi kau rilek jer...mula2 memang macam susah nak praktikkan..rasa cam nak give up jer..tapi lama2 kau biasa...bila dah sampai tahap tu...kalau org kutuk kau just masuk telinga kanan keluar telinga kiri...ingat KITA YG MENENTUKAN KEBAHAGIAAN HIDUP KITA....

hah hambik kau tetiba aku bertukar menjadi seorang professor...HU..hA...HU..HAAA... AKU PUN ADA MASA SERIUSNYA..

cruelgurlz said...
This comment has been removed by the author.
cruelgurlz said...

thanx wan..
memang aku jenis yg mls nk pk sumer nh..
ko pown taw an aku jenis yg memang mls nk pk masalah2 nh..
wat semak pale jek..
tp ntah r..
aku ta ley xcept lak yg 1 nh..
memang rase tensen2 sgt2 r..
tmbh2 aku kat poli lg r...

 

The Journey Of Nana Template by Ipietoon Cute Blog Design