Engkorang Yang Best

Friday, February 26, 2010

aku kembali menulis...=]

khamis | 25 februari 2010
jam 1448
waktu lappy terchenta



achomm...achommm...



ya ALLAH!!!
da bersawang, berabuk da blog nh...
hampir 2 minggu rasenyer ta sentuh langsung..
hoo..
maaflah yer..
aku nh biler da blik umah memang langsung ta hengat da bende2 nh sumer...
lappy terchenta pown aku simpan jek lam bilik...
memang ta usik langsung tenet last week..
so, aku ase en3 kali nh memang sgt2 pjg...
ye r..
nak cover 2 minggu nyer en3..
hee...


sabtu | 13 februari 2010


pepagi buta lagi aku da tercegat kat depan terminal 1...
yehaaa...=]
2 maknenyer aku da smpai n9...
walau ta smpai umah ag...
tp
aku rase memang best giler r da jejak kaki kat bumi n9 nh...
huu...
lebey kurang kul 6 lebey camtuh ayah bob smpai...
[aku ngan cousin aku tumpang ayah bob smpai pilah sebab malas nk nek bus pepagi buta nh...hee]
mekasih ye pakcik...
then,
smpai pilah lam kul 7 lebey camtuh...
turun2 kete jek aku da npk kete pak induk aku...
[punyer la malas aku nk nek bus, sanggup tumpang2 org..hahah]
terus masuk lam kete...
pastuh pak induk ajak g brekpes...
kitorg g makan kat kedai kak som..
so, pg tuh aku pekene dulu la lontong yang npk cam sedap...
pas abes makan dan semestinya pak induk la yang bayar yer...=]
aku terus blik umah...lam kul 8 lebey la smpai umah..smpai2 umah aku ingat nk tdo terus..
tp mate cam ta ley nk lelap r plak...
aku terus ajak adeq aku g sarapan...
sebab dier nh ta mkn ag..
dan semestinye aku rembat lagi kete iswara NAL 3889 abah aku..
hee...
time on da way, along call...


wok, ko katner?

aku nk g cari adeqnyer sarapan..ko nk tak?

boleh gak..pastuh kang ko bwk kain baju lam bakul tuh g umah aku...
nk basuh...

aa..ok k...


dush..dush..dush...
baru ingat nk lepak2 jek...
huu..
aku bukan malas k..


pas da bli mee gorengg n nasik goreng aku terus blik umah..
then, suh adeq masuk kan kain baju lam kete..
[g basuh kat umah along sebab air da seminggu tade...bukan sebab abah ta bayar bil ok..jba n9 yg ngekk!!]
[aku sangat2 mls nk turun ok!!]




lebey kurang kul 10 lebey aku smpai umah along...
dan yg pastinya bukan aku yg basuh kain baju tuh sumer okeh...
aku kejut adeq aku yg tengah berlingkar enak kat atas katil..
[wahh..wahh..wahh..enjoy na lak kamoo yer...]



so, pas abes siap sumer lebey kurang lam kul doblas la..
aku blik umah sebab nk g kenduri ngan akak aku plak...
anak org blok aku tunang...
so, aku ngan akak aku memang sgt2 suker akan percampuran yer..
sebab tuh kami g..hahahha...=]
[sebenarnyer aku sgt2 mls nk masak..hahha]
pas balik dr kenduri aku lepak jek kat umah smpai la petang...
mlm tuh plak,
aku g kenduri ag umah kwn bek akak aku..
b4 nk makan tuh, tetibe mak aku ajak aku balik jap...
sebab lori air da smpai..
mak ajak aku tolong anta tong depan umah...
yang aku sgt bengang + skt ati..
abg drebar lori tuh ley tipu abah aku...
dier kate kejap g dier lalu kat depan umah aku...
aku punye la tunggu..
last2 memang da ta ley sabar da..
aku g cari brader tuh..
then aku sound direct jek..


bang, nk tny la kan..agak2 biler abg nk bg air nh kat umah saye plak ek?

umah  adek kat ne?

tuh, kat depan tuh..abg ckp ngan abah saye td kejap jek abg masuk simpang nh...
org2 kat cnh petang tadi pown dah dapat air...

ok k..jap2..jap g abg g yer deq...

ok.saye tunggu ek..klu tade kang siap r...
[perghh..giler r..siap aku ugut ag brader tuh..hahaha]


pastuh aku blik umah...
aku tunggu punyer tunggu...
sejam pastuh pown tetap tade gak...
aku da memang sgt2 hangen la nh...
da r aku nk tdo kat umah along malam nh...
kang sape nk tolong abah ngan mak angkot air...
lebey kurang kul spuluh lebey camtuh ader ag 1 lori datang...
seb bek bukan brader yg aku sound tdi..
klu ta, memang nahas r...
[hahaha..cam kuat jek kan...]



pas lori da anta air mlm tuh.
.aku n adeq2 n abah n mak mule kan la operasi angkat air...
aku tolak kete sorong...
adeq plak tunggu kat blakang..
sgt2 penat malam tuh...
tp puas ati r..
pat tolong mak abah...
then, pas da siap sumer aku ikut along blik...
sebab esoknyer nk g gunung ledang..
yahoooo..



ahad | 14 februari 2010

ak bangun agak lmbt..
hee..
ampun yer long..
akak aku da siap masak aku baru bgn..
lebey kurang 8.45 camtuh aku baru mangun..hoo...
tolong2 along kemas2..
then, along suh g kedai n balik umah mak nk amek tikar n air..
pastuh lam kul 10 lebey cam tuh kitorg gerak la g gunung ledang...
smpai lam kul doblas lebey camtuh la..
da la kitorg g da tengah ari..
g time public holiday..
agak2 korg la kan,
ramai ke ta...
kompom2 la ramai..
nk masuk dalam tuh jek amek mase lebey kurang 30 jam..
tuh lom g cari parking tuh..
 
 
 
then, abg ipar aku wat keputusan ta nk masuk..
akak aku lak ajak g air terjun asahan...
okeh..kitorg pown g la asahan tuh..
da kompom2 sumer ta penah g n tataw jalan..
nk g asahan nyer pasal kitorg g laman 3 budaya..
yang ntah hape2 tuh okeh...
waaa....
memang ari malang tul r rinh..
last2 kitorg g mandi kat tempat yg ala2 sunway lagoon tuh..
hahaha...
memang sgt2 klaka..
aku ckp kat akak aku klu g a famosa water world pown lagi best..haha..
nk wat cmner..
anak buah kesyangan aku nk sgt g mandi air tijun...

papa, adeq nk g mandi air tijun ye papa...

pas abes mandi lebey kurang lam kul 2 lebey camtuh kitorg pown blik umah...
kul 4 lebey cmatuh smpai umah along..
lepak2 jap kul 6 balik umah abah..
aku tgk abah tengah nk angkat air bwk g blakang...
lori ader anta air..
adoiyai...
nk tanak aku pown g lah tolong abah aku angkat air..
bende nh wajib sebab t aku nk blik perlis nk paw duwet dier..hee..
[seb bek abah ta pandai nk bukak blog aku nh..hee..]
[along, aku taw kaw mesti usha blog nh..siler jgn btaw abah okeh...]

siap sumer lam kul 6 lebey gak r...
adoiii..
sgt2 penat okeh...

oleh sebab da terlalu panjang en3 kali nh..
aku akan buat en3 baru tuk backup ari yg len2 tuh yer...
okeh..adioz...

1 kutukan sopan diterima:

Ini Blog AnakPakWahab said...

amboi...

panjangnya entry kali ni...

 

The Journey Of Nana Template by Ipietoon Cute Blog Design