Engkorang Yang Best

Saturday, June 19, 2010

aku bukan nasehat korg, aku ckp sebab bende nh fakta...

Assalamualaikum...


selamat malam sumer...lame da ta merapu kat sini...okeh k..malam nh nak merapu balik da kat sini...skang nh an musim world cup...ley kate memane blog yg sempat aku singgah time aku jogging sumer duk citer pasal bola...perghhhh...giler hebat penangan bola nh an..sampai senyap abes dah isu palestin @ gaza tuh...ko tengok yahudi nyer pengaruh...gler besar an....dorg buat bola tuuh...then org2 kiter punyer syok tgk...khayal terus...


mcm skang nh an, da r ader game yg men kul 7.30  malam waktu malaysia...time tuh da r 
senja an...biler senja otomatik r  maghrib an..kalau yang kat umah tuh, mungkin la sempat smayang maghrib..mungkin la kan...tp, kalau yg da lepak kedai mamak tuh,aku berani kerat timun gune garpu r kan ta ramai der yg nk g smayang....da r bola channel 801 astro tuh ha...da kompom2 la tade azan..laen la time nk maghrib tuh mamak tertekan 106 ke 101 ker an...kompom r ader azan manghrib...biler ader game time maghrib, sanggup hold tunggu smpai agak2 keadaan da reda baru smayang..pastuh sanggup kautkan volume tb tuh time nk smayang..senang jap g kalau ta sempat tgk dengar pown jadi r...


kedai mamak


gmbr tade kaitan....

kalau team peberet nyer game 2.30 pagi sanggup tuh kunci jam kul 2...tdo dari kul 10...senang jap g nk bangun..kalau suh wat smyang malam tuh,perghhhh...punyer la banyak alasan beb...ngantok r, ta terjage r...mcm2 alasan beb....tp bola punyer pasal apedahal stakat bangun n berjage tuh....pastuh kang sok pagi g kje lewat + ngantok...buat keje smbil lewa...keje tuh kan ibadah beb...mane ley wat men2..kene r buat sungguh2 cam ko tgk bola tuh....

memang yahudi nh bijak nk mampos perdaya org islam nh...terlampau bijak...buat sebijik bola..pastuh suh 20 org kejar...yang 2 ag jage r gol memaseng..bende2 cmnh r org kiter suker tgk..biler ader team peberet dorg maen lagi r macam2 dosa yg kiter buat..biler team lawan da sumbat gol, macam2 sumpah seranah terkeluar...jap g duk ngate plak ngan kengkawan...pastuh maki plak lagi...perghhh...lagi banyak dowh dosa time tgk bola nh...

cam tadi an, game german vs serbia..german kalah..hahahha..padan muker fans german...blagak sgt...haa, korg tengok, sengaja nyakitkan ati team lawan...dah taw ta minat german ta yah r nk g sakitkan ti membe yg memang  kipas susah mati german tuh...kang biler da sakit ati kang, gadoh...biler gadoh da macam2 lagi sosa yang dibuat nyer...aduyai...aper nk jadi aku pown tataw r...

aku cakap nh pown bukan nk ngate org laen pown sebab aku senirik pown buat cmnh...biler team all star kalah ngan tema under dog, muler r sok duk bercerita ngan member2...pastuh kutuk sane, kutuk sini....aduyai..shizu, shizu..biler da ko nk insaf...=)

okeh r...malam nh ader game peberet aku...england vs algeria plak tuh....aku rase england ley g pg nh..GO ENGLAND GO!!!

my peberet team

adios...
assalamualaikum....

4 kutukan sopan diterima:

JameL said...

ha ha ha ... posting terbaeikkk ...
penangan bola yang melalaikan ...

khalidahmacambaguss~O_o said...

hehehe....menasihat kepada diri sendiri juga ye shizu..

jemput2 dtg blog saye laks, ok...;)

http://khalidahkuaci.blogspot.com/2010/06/saye-sudah-malas-mau-berfacebook.html

princeduyong said...

betul...amat betul sekali... nak tgk england gak...

Miss Shizu said...

jamel > ini ape yg cik shizu npk r biler tgk musim world cup skang nh...

khalidahmacambaguss~O_o > ye2...memang nk kate kat diri sendri je pown...hee

princeduyong > draw je r england malam nh..huu

 

The Journey Of Nana Template by Ipietoon Cute Blog Design