Engkorang Yang Best

Thursday, September 30, 2010

cik anon yang btol2 annoying....

Assalamualaikum....


arinh last day aku kat tempat keje...tp keje2 aku nh mcm ta bg aku last arinh...mcam haram jek time aku nk brenti time tuh la keje melambak2...lagi haram sebab walau keje banyak aku sempat men bejeweled ngan hapdet belog....hahahha


amende yang best ek nk stori arinh???jap2..pk jap...tadi aku g jenjalan kat tempat incik z..ala, da pemes blogger tuh...[z, aku nk claim royalty...kekeke]saje jek jenjalan situ walaupown dier bukan gheti nk hapdet belog dier....aku tataw la ape masalah org tue tuh tak hapdet2 belog dier...pemalas sungguh la haiii...


oopppsss..da terlebey kutuk plak...kalau ader yg dtg sini nh peminat z, sori ek...hehehe.. saje jek nk suke suki.... jgn korg wat page kat pesbuk banned aku suda...tadi time aku layan komen2 korg sumer kat en3 pasal kicap tuh an, ader la aku terjumpe 1 en3 cam nk kondem incik z nh..ta silap aku mamat yg kondem tuh duk kat itali..btol ke ta btol aku tataw r...yg ade kat situ aku aku tgk memang dr itali la...yang aku pelik an, cik anon nh kondem org pastuh tanak letak name o ta link pown kat memane asal usul dier nh...juz letak anon jek....

yang nh antara komen cik anon tuh..


aku bukan nak cakap suka ke tak ke dgn tulisan kau ni.Kau anggap kau dah wise gila ke dlm hidup ni?Aku tgk umur kau baru 24 thn.Belajar pon tak habes lg.Belajar pon guna duit kerajaan,duit aku,duit2 orang2 yang baca blog 'pandai' kau ni.Wake up bro,wake up org melayu semua!ini semua takde kena mngena dgn langkah perjalanan bangsa kita,semua ini mengarut je.Kau bg nasihat yang mengarut je.Sedang kau menulis ini,bangsa lain dah melangkah mungkin 10 langkah kehadapan.Kita masih nak membicarakan topik2 remeh mcm yg ada kat blog kau ini.


Bila bangsa kita nak jadi intelektual?Bila kita semua nak sebaris dgn org2 tempat kau belajar tu?Kau ingat kau dpt belajar kt luar negara,itu dah membuktikan kau wise dan pandai dlm semua aspek kehidupan?

Bnyak lagi benda yang kau kena belajar dan tempuhi dan lihat dlm hiudp kau.Kalau kau setakat nak jadi glamer,nak tarik publisiti untuk membaca blog 'pandai' kau ini,baik kau jd artis,masuk raja lawak.Jangan habeskan duit rakyat,duit aku,duit mak bapak kau.

Aku bukan marah atau apa.Jauh sekali nak merasa dengki dgn apa yang kau buat.Aku rasa cukuplah kita semua disogokkan dgn benda2 remeh.Baik kau buka buku dan belajar.Baik kau galakkan 'pembaca2 atau peminat2' kau membaca bhn2 intelek.

Aku tgk gambar2 kau dlm FB atau di blog 'pandai'kau ini dah macam artis.Ikhlaskah kau menulis?Aku soal kau.Aku soal kau.

Aku ingatkan sekali lagi,umur kau baru 24 thn,masih panjang perjalanan hidup kau. Dan aku nasihatkan,kalau kau menulis untuk mencari gadis idaman kau,baik lupakan niat kau.

Come on bro,dieropah ini,dan diluar negara kita,semua berlumba2 untuk mencari ilmu,mencari kekuatan bangsa.Bangsa kita?masih lali dgn hiburan,dgn blog2 pasal lelaki dan perempuan bercinta?pasal benda2 yang remeh-temeh.Sudah2lah..biarkan orang yang tidak intelek buat semua itu.kau yang intelek teruskan usaha kau membantu bangsa.Kalau kau nak teruskan menulis,tulis tulisan yang intelek dan berpengetahuan.cthnya teknikal dan kesusateraan.ataupun sejarah..

Sekali lagi aku ingatkan,aku bukan menulis komen ni sbgai orang yg pasif dan agresif.Aku menulis kerana aku rasa kita semua patut tahu benda yang kita selalu lalaikan.Aku nasihat diri aku juga.

until then,majukan diri dahulu,sebelum majukan orang lain.

Salam,

HN
Roma,Italy

ek eleh mamat nh...aku tataw la ape tujuan dier nk kondem2 blog z nh an...kko sebuk ckp pasal org kiter lalai ngan hiburan..abes tuh yg ko g layan belog z nh pahal..ape kes???kalau ko ta suker hiburan, ok stop..ko g layan citer2 ilmiah..ko g bace blog2 yg ley bg ko ilmu...ko tayah layan blog z nh...lagi ta ley bla, siap ko suh z lupe kan niat dier nk cari gadis idaman kalau tuh niat z tulis blog...eh cik anon, sepanjang aku bace blog z nh, aku rase ta de satu pown en3 yang dier yang tujuan nk ngorat..ala, dier pown da ade awek la...yang ko nk jeles dier pemes cm artis pahal???aku tny ko..jawap r...

yang buat aku lagi angin tuh, pahal lak ko ckp z g jepon tuh gune duit ko??ko taw ke dier gune duet sape...ko taw ke???cik anon2..aku pown tataw la masalah ko nh..nak kate akal pendek kang, aku tgk skang ko dah ader kat itali...ko dah merantau pown kat negara org...





tujuan ko baek sebenarnye...tanak bg anak2 melayu lalai ngan hiburan...tp, kalau ko rase blog z nh tade ilmu walau sket pown n hanya melalaikan, aku rase ko silap...ko ta explore abes ag sebenarnye...





papepown cik anon, aku nk ucap mekaseh la, sebab ko sudi dtg + tinggalkan komen kat blog z tuh...atleast bertambah gak pembaca kat belog tuh...



ehh..jap2...apahal plak aku yg emo lelebey nh..sori r beb..aku bukan nk tumpang publisiti z...tade niat langsung pown...[sikit tuh ader r...panggggg...]cumer aku cam ta puas ati, biler ader melayu yang suker kondem n jatuhkan bangse sendiri...patotnye biler kiter dah taw yang org outeh tuh lagi maju dari kiter, kiter ajak bangsa2 kiter tuh ganding bahu...kejesame..bukan lagi nk kondem....

sori kalau rase aku pown nk jatuhkan bangse aku gak...aku wat en3 nh sbb aku baru bace komen cik anon tuh...wlau pown bukan komen kat blog aku, tp aku angen beb...korg2 jgn r marah plak aku wat en3 nh kali nh...

okey..chowww..

adios..
assalamualaikum....



1 kutukan sopan diterima:

princess_eryna said...

cam tau jer sape.... jap2...check blog dia blk...

 

The Journey Of Nana Template by Ipietoon Cute Blog Design