Engkorang Yang Best

Thursday, July 22, 2010

ape jenis manusia la macam nh....

Assalamualaikum...


morning u olls...ceh, ckp london la plak..hehehe...saje jek la...pagi sumer...korg ngah watper tuh??kat tempat aku arinh cuaca mendung jek...cam paham jek perasaan aku yang malas keje ari nh..=p

dah bape kali menguap da nh..bantal tuh plak cam dah memanggil2 jek suh aku polok..pagi tadi nk bangun pagi pown sikit punyer payah..besh giler dapat berselimut..tp incik abah dengki aku..beliau g off kipas..so, nk tanak kene r bangun g mandi + siap2 g keje....

hohoho...okeh..bukan tuh aku nk citer sebenarnyer..sebenarnyer aku nk story kat korg pasal sorg ayah yg g blasah baby yg baru lahir smpai baby tuh 5 bulan..sebabnyer baby tuh gurlz..bapak dier nh nk baby boy..eh, ader gak ek jenis manusia mcam nh...

ape ko hengat nh zaman jahiliyah ke hape tanak anak pompuan...ehh, org yg tade anak tuh beria nak anak..ko yang da dapat anak nh ta gheti2 lagi ke nk bersyukur..ape lah dose budak tuh smpai ko sanggup blasah, sepak terajang tumbuk bagai kat budak tuh...budak tuh baru nk idup..bak kate puan emak

'budak kocik nh nyawo eh dikito...dio bukan paham pown kalau kiter marah...'

yang tuh memang dialog spontan puan emak kalau beliau tgk ader kes2 dera budak ke atau pown saat ketika incik abah kacau cucu beliau...

okeh..pulstop citer pasal incik abah dan puan emak..aku nak story pasal paper yang baru ak bace tadi sebenarnye..paper harian metro muker depan skali ag tuh..ader ke patot sorg bapak + suami buat kat anak bini camtuh...dah lah sebelum budak tuh lahir ag si bapak nh dah dera mak budak tuh aka bini dier..biler budak tuh da kuar jek bapak ta gune nh g blasah anak + bini dier skali...memang ta layak idop la org cmnh..campak lam perigi buter pastuh letak boyer 3 ekor lam perigi tuh ag bagos la...

“Sebaik tiba di rumah, lelaki terbabit tiba-tiba menghampiri bayi perempuan mereka dan dalam keadaan naik angin dia melepaskan tendangan ke arah bayi itu yang berada dalam buaian.

“Bayi berusia lima bulan itu diperlakukan dengan kejam apabila dia bukan saja ditendang, malah turut ditumbuk dan ditampar bapanya sehingga cedera di badan, mata dan kepala,” katanya seorang sumber.

Sumber itu berkata, sambil membebel kepada isterinya, lelaki terbabit terus menerus memukul, menumbuk dan menampar bayi berkenaan walaupun cuba dihalang wanita berkenaan. 

Lelaki terbabit turut mengatakan rasa tidak puas hati dan mendoakan supaya bayi berkenaan mati selain mempersoalkan isterinya mengapa tidak melahirkan bayi lelaki,” katanya.

lah punyer bapak macam nh...nk buat macam mane kan..bukan bini dier yang tentukan jantina anak nh...dah TUHAN nk bagi yang tuh..bersyukur lah...nh ta, dah la tataw bersyukur pastuh buat keje2 setan lagi...kes tuh skang nh dalam siasatan polis..aku harap sgt2 polis dapat tangkap bapak + laki ta gune tuh bg pengajaran kat dier...

p/s : psst..pssstt..dulu an, time aku skulah menengah an, aku amek bio..cikgu aku ckp an, kromosom ayah yang tentukan jantina anak...so, bukan salah ibu mengandong ye deq non...=))..
p/s : anak tuh an anugerah ALLAH..ta kire laki ke pompuan ke, trime je lah seadanya sebab anak nh permata yang paling berharga dalam idop...

3 kutukan sopan diterima:

cik zatil said...

jahat laa bapak budak
tu sian dkt bdk tu..

erm..sedih laa dgn
dunia skrg..

nad orient said...

x fhm la manusia camni..haiwan yg xde akal pun tau jg anak..

Miss Shizu said...

cik zatil> tuh la pasal...memang kejam tahap gaban btol bapak budak tuh...

cik nad orient > tuh la...bapak budak tuh taraf dier lebey hina dr binatang...

 

The Journey Of Nana Template by Ipietoon Cute Blog Design